Hirdetés

Hirdetés

Nagy káoszt jósolnak Debrecennek

2017.02.28. 13:50

Nagy káoszt jósolnak Debrecennek
Madarasi István (balra) és Huszka Imre (Fotó: MSZP)

Keményen ostorozták a városvezetést a szocalisták.

Hirdetés

Hirdetés

A nagy debreceni közlekedési káosz, avagy mire költ el a FIDESZ feleslegesen 25 milliárd forintot? címmel tartott sajtótájékoztatót Huszka Imre, az MSZP megyei elnöke és Madarasi István, a párt debreceni elnöke.

A politikusok úgy látják, a Fidesz által kezdeményezett többpárti egyeztetés a város közlekedésfejlesztési koncepciójáról nem más, mint a hamarosan bekövetkező

,,Nagy debreceni közlekedési káosz” felelősségének áthárítása.

A szocialisták szerint a főpályaudvar beruházása is azt a célt szolgálja, hogy miként lehet a legtöbb uniós pénzt zsebre tenni. Huszka és Madarasi a "zuhanyhíradóból" úgy értesültek, a HUNÉP-Strabag páros lesz a kivitelező.

Az MSZP megyei és városi szervezete szerint újabb pénzpocséklás történik. Véleményünk szerint történelmi lehetőséget szalaszt el a fideszes többség, hiszen egy kellően merész és jól átgondolt fejlesztéssel közvetlen villamos kapcsolat alakítható ki Hajdúböszörménnyel, Hajdúsámsonnal, Mikepérccsel, Ebessel, Hajdúszoboszlóval.

Létrejöhetne egy 300 ezer fős nagyváros az ehhez kapcsolódó kulturális és szolgáltató háttérrel,

egyetemi infrastruktúrával, amely más dimenzióba helyezné Debrecent hazánkban és Európában is - fogalmaztak a szocialisták, akik szeretnék

„ha Debrecen vezetése végre szembenézne az elmúlt 7 évben elhibázott közlekedési fejlesztésekkel, és ne az legyen a célja, hogy minél gyorsabban átadja a tömegközlekedést az államnak, vele fizettesse meg ismét az elhibázott városvezetői döntések következményeit."

Az MSZP-sek úgy fogalmaztak, semmi előnye nem származott Debrecennek abból, hogy az állami utak fejlesztésével foglalkozó államtitkár megyei országgyűlési képviselőként látta el feladatát.

„Az, hogy ígéretet kaptunk a Sámsoni út belvárosi szakaszának bővítésére, vagy a Nyíl utcai átvezetés átépítésére, az egyenlő a nullával, nincs nyoma a városunkban, eddig semmi nem történt"

- közölte Huszka Imre és Madarasi István.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.