Hirdetés

Kósa Lajos „eltévedéséről” beszélt az MSZP-s Debrecenben

Cívishír

2017.02.20. 14:42

Kósa Lajos „eltévedéséről” beszélt az MSZP-s Debrecenben
Gurmai Zita és Madarasi István a sajtótájékoztatón (Fotó: MSZP)

Azt mondja, a cívisvárosban is lenne mit fejleszteni.

Hirdetés

Hirdetés

Gurmai Zita az MSZP országos elnökségi tagja hétfői debreceni sajtótájékoztatóján több aktuális eseményre reagált. Megemlékezett arról, hogy vasárnap volt a Magyar Ápolók napja. Elmondta, hogy elismerésünket kell kifejezni az ápolók ,,fáradhatatlan munkájának az egyre inkább rogyadozó egészségügyben". 

Gurmai Zita reagált Lázár János miniszter bejelentésére, hogy állami milliárdokért cserébe tilos lesz az abortusz két egyházi kórházban. Gurmai elmondta: a lopakodó abortusztilalom nem a gyermekszámot növeli, hanem a komplikációkat és a halott nők számát. A nők testéről nem a politikusoknak, hanem a nőknek kell dönteni.

Orbán Viktornak nem szabadna a ,,nulla százalékos" KDNP kezébe adni a nők döntési szabadságát

- fogalmazott a szocialista politikus, aki szerint a lopakodó abortusztilalom helyett elérhető árú fogamzásgátló szerekre és a gyermeknevelés perspektívájának javítására lenne szükség, hogy ne kelljen annyi fiatalnak külföldön keresnie a boldogulást.

Gurmai Zita Kósa Lajos szavaira is reagált, aki szerint az olimpiarendezés ,,Budapest ügye”.

Kósa Lajos lehet, hogy túl sokat merengett a Duna-parti luxuslakásában és elvesztette a kapcsolatát a valósággal. Ugyanis a Fidesz-kormány három hete vállalt garanciát arra, hogy az ország pénzéből fizetik ki az olimpia várható veszteségeit. Ráadásul a médiafalut és a legtöbb stadiont eleve az ország pénzéből építené a Fidesz-kormány. Kósa Lajos ezzel elárulta a vidéki fejlesztéseket. Az országnak nem ,,bézból-stadionra” és médiafalura van szüksége, hanem jól működő kórházakra és iskolákra. Debrecenben is lenne mit fejleszteni. Például az önerős szociális támogatások rendszerét

- fejtette ki Gurmai Zita, aki szerint az olimpiarendezés hitelességét maga a Fidesz ásta alá. Az elmúlt évek mutyijai pénzlenyúlásai, túlárazásai mind azt mutatják, hogy nem az olimpia eszme, hanem a pénz szaga vezérli őket - tette hozzá.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.