Hirdetés

Papp László szárnyalni hívja a debrecenieket

2017.01.02. 08:51

Papp László szárnyalni hívja a debrecenieket
Papp László a Nagytemplomban (Fotók: Miskolczi János)

Sikeres évet ígér a polgármester.

Hirdetés

A mai nappal a múlt részévé tettük 2016-ot és megkezdtünk egy kihívásokkal, nagy feladatokkal teli évet, 2017-et - mondta Papp László polgármester a Nagytemplonban elmondott újévi beszédében.

A város vezetője szerint olyan évet tudhatunk magunk mögött, amely egy távlatos, dinamikusan fejlődő, városunk polgárainak jövőt és lehetőséget adó Debrecent szolgált, és ugyenilyen áll előttünk.

A gazdaság területén a rendszerváltás óta a legsikeresebb évet zártuk. 2016-ban szinte nem múlt el hónap, hogy ne számoltunk volna be vállalatok beruházásairól vagy bővítéséről

- fogalmazott a polgármrester, aki szerint  Debrecen gazdasági erősödése 2017-ben tovább folytatódik.

A folyamatban lévő tárgyalásaink biztatóak, amelyek alapján kijelenthetjük, új gyárak épülnek és munkahelyek ezrei jönnek létre, ezáltal biztos megélhetést, kiszámítható jövőt tudunk biztosítani városunk polgárainak, egyre vonzóbbá téve Debrecent

- így a város első embere, aki a továbbiakba kifejtette, hogy a dinamikusan fejlődő gazdaságra, a város oktatási rendszerére, és kulturális értékeire építve alkották meg a város jövőjét évtizedekre meghatározó Új Főnix Tervet, amely a történeti tradíciók tiszteletben tartása mellett a gazdaság, a közlekedés, az oktatás és a kultúra területén fogja Debrecent megváltoztatni.

Papp László kitért arra, hogy az építkezések, valamint a nagy célok mellett 2017 a jubileumok éve, a reformáció éve lesz városunkban. A mai nappal kezdetét veszi Európában, Magyarországon és a reformáció városában Debrecenben, a reformáció, a protestantizmus előtt tisztelgő 500-dik és az 1567. évi debreceni zsinatnak emléket állító 450. jubileumi év.

Városunk történelme szinte egy és elválaszthatatlan a magyarországi protestáns és ezen belül is a református egyház történelmétől, így tehát ez a jubileumi év hazánkban jelentős részben Debrecenről is szól majd. Ezért is fontos számunkra, hogy a jubileumi év maradandó és felejthetetlen legyen mindannyiunknak. Maradandó és felejthetetlen pedig csak akkor lesz, ha értéket teremt.

- érvelt a reformáció emlékművének létrehozása mellett a polgármester.

Papp László azzal zárta értékelőjét, hogy 2017-ben megfeszített és összehangolt munkára lesz szükség a siker érdekében, amelyben kivétel nélkül számít minden debreceni és Debrecenért tenni akaró polgár együttműködésére.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.