Hirdetés

Mekkora élet volt az IPK-ban! Most nyoma is lesz

civishir.hu

2016.11.08. 10:51

Mekkora élet volt az IPK-ban! Most nyoma is lesz
Lukács Laci a Vörös Kakassal az IPK-ban

Poptörténeti emlékpontot avatnak Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja az egykori Ifipark területén, a Várkert Bazárban avatta első poptörténeti emlékpontját 2015-ben. November 10-én csütörtökön Debrecen lesz az első vidéki város, ahol emléktáblát helyeznek el..

– Amikor elindult a Cseh Tamás Program, fontos kezdeményezése volt, hogy a magyar könnyűzenei örökség megőrzésére is áldozzunk. A poptörténeti emlékpont lényege, hogy próbálunk minden olyan helyet felkutatni, aminek a poptörténetünkben jelentősége volt. Ezeket emléktáblával jeleljük és QR-kóddal látjuk el. Idáig hét emlékpontot állítottunk, köztük van a legendás fővárosi Ifjúsági Park, a Bosch Klub vagy az E-klub. A nyolcadik, egyben az első vidéki emlékpont Debrecenbe kerül, az egykori IPK tiszteletére –Tájékoztatta a Cívishírt Bajnai Zsolt, a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője.

A fénykorát a 80-as években élő IPK-ban tartotta debreceni fellépéseit a hazai underground élvonala: az Európa Kiadó, a Bizottság és a Balaton. Fellépett is Cseh Tamás is, és a helyi zenei élet több kiválósága is.

Az ünnepség  november 10-én, 18 órától kezdődik a Debreceni Művelődési Központban (Kossuth u. 1.). Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója, Bajnai Zsolt, a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője mondanak köszöntőt. Ezt követően a Chaos és a Teherán Juice zenekarok csapnak a húrok közé.

-váradi-

popzene

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.