Hirdetés

Ha utolsó vasárnap, akkor az MSZP etet

2016.11.27. 15:01

Ha utolsó vasárnap, akkor az MSZP etet
(Fotó: MSZP)

Megint várták a rászorulókat Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei Nőtagozata és a 3. sz. választókerületi szervezete, a hónap utolsó vasárnapján ismét egy tál meleg étellel várta a Debrecenben, a rászoruló, nehéz körülmények között élőket. A rossz idő, az eső, a hideg ellenére ebben az évben most voltak  legtöbben, több mint  százötvenen  álltak a hosszú sorban, ebédre várva.

Az ételosztás előtt Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese és Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke "Segítünk, az MSZP karitatív akciója" címmel sajtótájékoztatót tartott.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, 2016-ra Magyarország egy rohamtempóban szegényedő, lecsúszó ország lett. A kormány   érzéketlen és káros politikájának  az eredményei nagyon jól látszanak. A Fidesz 2010 óta tartó uralkodása alatt, hárommillióról négymillióra nőtt a szegények száma. Ma Magyarországon másfél millió ember kevesebb, mint havi 55 ezer forintból él – sokak havi rezsije több ennél. De ami ennél is megdöbbentőbb: a magyarok csaknem negyede (23,8 százaléka)  éhezik. Sokaknak nem jut megfelelő, az egészséges élethez szükséges változatos étel

- fogalmazott a politikus.

Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke azt mondta, különösen felháborító volt Nyitrai  helyettes államtitkár minapi nyilatkozata, melyben lényegében azt fogalmazta meg, hogy ma csak az nem tud magának megfelelő ételt és ellátást biztosítani, aki nem is akar.

Ez a szándékos cinizmus több, mint a szokásos fideszes  pofátlanság, hazugság és félremagyarázás. Egyszerűen nem csak semmibe veszi, lenézi  a nehéz sorsú embereket, hanem azt sugalmazza, hogy az "ilyeneknek" nincs keresnivalója egy ilyen jól "teljesítő" országban, ők csak selejtek. Éppen ezért  több héttel ezelőtt meghívták Nyitrai Imrét, az ételosztásra, jöjjön el személyesen  és beszélgessen el a sorban állókkal. Saját szemével lássa, hogyan is élnek emberek az ország második legnagyobb lélekszámú városában, mit jelent szegénynek lenni Orbán Viktor Magyarországában

- mondta a debreceni politikus.

 

MSZPételosztás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.