Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy buli lesz Debrecenben – ezt kell tudni róla!

| 2016. 09. 06. | 19:32:00
A világranglista első két helyezettje is itt lesz.
Nagy buli lesz Debrecenben – ezt kell tudni róla!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötnapos kosárlabdás őrület elé néz a cívisváros, de mit is látunk majd a Kossuth téren? Amint arról számos alkalommal beszámoltunk, szeptember 7-8-án 3x3-as World Tour Masters fordulót, majd ezt követően az 3x3-as U18-as Európa-bajnokságot rendeznek a Nagytemplom előtt felállított arénában. A fiatalok küzdelme nem szorul magyarázatra, de mit rejt a 3x3-as kosárlabdában a World Tour Masters elnevezés?

Brutálisan erős a mezőny

Nos, ez egy olyan sorozat, amelyben a világ legjobb 3x3-as csapatai mérettetnek meg. A legtöbb játékos kifejezetten erre koncentrál, és nem űzi az öt-öt elleni játékot, vagy csak hobbi szinten, alacsonyabb osztályú csapatoknál. Debrecenben is vérprofi 3x3-as játékosokat láthatunk.

A férfi világranglista első ötven játékosából csak négyen játszanak első osztályú öt-öt elleni bajnokságban. A legfőbb szempont egy jó csapat kialakításánál, hogy a négy játékos összeszokott legyen.

- mondta korábban a magyarok kapitány, Csirke Ferenc a bb1.hu-nak.

A World Tour Masters hét selejtezőjének egyike a debreceni, a sorozat döntőjét Abu Dhabiban rendezik. A cívisváros mellett olyan világhírű városok adnak otthont a kvalifikációs tornáknak, mint Mexikóváros, Peking, Prága vagy a 2016-os olimpia helyszíne, Rio de Janeiro.

Budapest és Debrecen

A World Tour versenyeire a különböző Challenger-tornákon kell kivívni a részvételi jogot, ezért is nagy szám, hogy házigazda jogán a magyarok két együttest indítanak. Ez is csak úgy valósulhatott meg, hogy a tunéziaiak nem kaptak vízumot, ezért a nemzetközi szövetség a házigazdákat kérte fel egy újabb csapat indítására. Az első osztályban szereplő kosárlabdázókból álló nemzeti együttes Mohácsi Máté, Kerpel-Frónius Balázs, Horti Bálint és Bíró Olivér összeállításban Team Budapest néven indul, mellette így próbára teheti tudását a Team Debrecen is. Utóbbinak van egy debreceni tagja is, Nagy Szabolcs, aki Bihari Máté, Koma Dánielt és Kovács Ádám társaként tört babérokra.

Nagy Szabolcs (Fotó: Miskolczi János)

Magyar esélyek

Abu Dhabiba a Team Budapest juthat el. A kvartett a prágai tornán a legjobb nyolc közé jutott, amiért pontokat kapott, s ha Debrecenben óriási bravúr folytán az első háromban végez, akkor ott lehet a végelszámolásnál. A World Tour Final-t október végén rendezik.

Nem lesz könnyű dolguk a mieinknek, hiszen a debreceni mezőny első két kiemelt csapata például éppen a világranglista első két helyezettje!

A program

A World Tour debreceni tornájának palánkcsatái szerdán délután 16.40-kor kezdődnek, aznap az utolsó meccsre 21.10-kor dobják fel a labdát. Másnap, csütörtökön 17.15-kor kezdődnek a negyeddöntők, a finálét pedig este 21 órától rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.