A nőkért harcolt a debreceni flaszteren az MSZP

2016.09.14. 14:35

A nőkért harcolt a debreceni flaszteren az MSZP
Gurmai Zita a férfiakat osotorozta (Fotó: mszp)

A férfiak ne csak az ajtóban engedjék előre a hölgyeket - így a nőtagozat elnöke.

Hirdetés

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) országos kampányt indított a nők és a férfiak közötti bérkülönbség felszámolásáért, amelyhez az MSZP is csatlakozott.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a munkaadók kevesebbet fizetnek a munkáért azért, mert valaki nő

- fogalmaztak a szocialisták. Az MSZP megyei nőtagozatának aktivistái a Csapó utcán várták az érdeklődőket. Hozzájuk csatlakozott Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségének tagja, az országos nőtagozat elnöke. Gurmai elmondta: az Európai Unió még 2014-ben tett egy ajánlást a probléma kezelésére, azóta azonban nem történt semmi.

A férfiak uralta politika ezt Magyarországon még napirendre sem kívánja tűzni, ami elfogadhatatlan!

Az MSZP elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy ma Magyarországon 20 százalék a bérkülönbség a férfiak javára. Vagyis a nők a férfiakhoz képest két hónapot ingyen dolgoznak. Az alacsonyabb bér pedig egyben kevesebb nyugdíjat is eredményez majd.

Itt az idő, hogy ugyanazért a munkáért ugyanolyan fizetés járjon a nőknek, mint a férfiaknak. A férfiak ne csak az ajtóban engedjék előre a hölgyeket. Az igazi tisztelet és megbecsülés az lenne, ha anyagilag is értékelnék a nők teljesítményét

- fogalmazott Gurmai Zita bejelentette, hogy az MSZP parlamenti képviselői határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentnek a hátrányos megkülönböztetés ellen. Amennyiben az Országgyűlés elfogadja az előterjesztést, jogi lehetőség lesz a diszkriminatív gyakorlat elleni fellépéshez.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés