Hirdetés

Hirdetés

Rövidülhet az 1-es villamos menetideje Debrecenben

Cívishír

2016.07.19. 11:51

Rövidülhet az 1-es villamos menetideje Debrecenben
Fotók: Miskolczi János

A DKV felújítja a vonal elhasználódott pályaszakaszait.

Hirdetés

Hirdetés

Kedden délelőtt, sajtótájékoztató keretében Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója, valamint Miklós István forgalmi igazgató beszámolt arról, hogy az 1-es villamosvonal pályarekonstrukciója folytatódik. A csökkent utasforgalom idejére – 2016. július 25. - 2016. augusztus 14. – ütemezett felújítási munkálatokat a Debrecen Plaza és Egyetem közötti szakaszon végzik várhatóan 3 héten keresztül.

Rövidül majd a menetidő

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. az 1-es villamospálya négy, leginkább karbantartásra szoruló szakaszát saját forrásból – mintegy 135 millió forintból – újítja fel. A sínkopások miatt szükségessé vált sínszálak cseréje és korszerű váltók telepítése után, a sebességkorlátozáshoz mérten, valamint a forgalmi viszonyoknak megfelelően, a menetidő rövidülésére számítanak.

Forgalomkorlátozások lesznek

A Péterfia utcán, Bem téren, Simonyi út – Nagyerdei körút kereszteződésében és a Nagyerdei körúton zajló munkálatok miatt útlezárásra, továbbá forgalmirend-változásra kell számítani. A Simonyi út – Nagyerdei körút kereszteződése július 25. és augusztus 14. között részlegesen le lesz zárva.

A villamospályán egyik irányból sem lehet áthajtani.

Ezt kérik a közlekedőktől

A gépjárművezetők, valamint kerékpárosok és gyalogosok a balesetek elkerülése érdekében ne a megszokott módon, hanem a kihelyezett KRESZ-tábláknak megfelelően közlekedjenek, a lezárt munkaterületre ne lépjenek – kérte Nagy Attila vezérigazgató. A zavartalan közlekedés lebonyolítása érdekében az utasok pótlóbuszokat vehetnek igénybe a Hunyadi János utcától.

Az 1-es villamost ne is keressék

– tanácsolta Miklós István. A 2-es villamosról pótlóbuszra történő átszállás során az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is igénybe vehető, de azt mindkét járművön érvényesíteni kell. A 23Y-os autóbuszok terelőútvonalon közlekednek. A munkálatok befejezése utáni kényelmesebb közlekedés érdekében utasaink és a gépjárművezetők türelmét és együttműködését köszönjük – tette hozzá Nagy Attila.

További részletes információk a DKV holnapján megtalálhatók. Indulás előtt tájékozódjanak!

Tóth Bernadett

DKVfelújítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.