Hirdetés

Mondjanak le! – a civilek a jegyző és Csonka távozását követelik

mti

2013.12.18. 14:01

Még mindig a debreceni floridázás, és még mindig a simli...

Hirdetés

Hirdetés

Közleményt adott ki szerdán a Civil Fórum Debrecen Egyesület, ebben úgy érvelnek a tagok, hogy betekintettek a városházi iratokba, amely alapján megállapították, komoly aggályok vannak a floridai utazással kapcsolatos iratok nyilvántartásával. Fellelhető többek között olyan levél, amelynek nincs keltezése és nem állapítható meg beérkezésének időpontja a városházára. Ezek dokumentumok is azt támasztják alá, hogy a kiküldetéssel és annak visszavonásával kapcsolatban további vizsgálatokra van szükség.

A Civil Fórum Debrecen Egyesület álláspontja szerint azzal, hogy az érintett személyek visszafizették a felvett összegeket, még felelősségük alól nem mentesülnek, hiszen csak az út nyilvánosságra kerülése kényszerítette őket erre. Úgy vélik, a gazdasági társaságok pénzének magánútra történő felhasználása, mint szándék is elitélendő, ezért felhívják a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságát, hogy adjon tájékoztatást a nyilvánosság részére, milyen intézkedéseket fog tenni azon személyekkel szemben, akik megkísérelték magánútjuk céges finanszírozását.

A Gondola Zsolt nevével fémjelzett egyesület szerint önmagában már ez is elég okot adna arra, hogy az érintettek levonják a megfelelő konzekvenciákat és önként távozzanak tisztségükből. Hangsúlyozzák, nem mehetnek el szó nélkül azon tény mellett, miszerint a floridai utat a Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója Csonka Tibor szervezte, megpróbálva az általa vezetett társasággal kifizettetni magánútját. Továbbá olyan személyeket szervezett baráti utazásához, akikkel a Hőszolgáltató Zrt. üzleti kapcsolatban áll. Így ez az összeférhetetlenség önmagában is indokolja, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Igazgatósága mentse fel tisztségéből Csonka Tibort, hiszen erkölcsileg vállalhatatlan, hogy miközben a debreceniek nagy nehézség árán tudják kifizetni hőszolgáltatói számláikat, aközben a cég vezetője Floridában nyaral.

A közleményben megjegyzik továbbá, hogy megvárják a Jobbik feljelentése alapján indult nyomozás eredményét, ettől függetlenül fenntartják, Szekeres Antal jegyző oly mértékben veszítette el a közbizalmat, hogy ennek hiányában nem vezetheti tovább a hivatalt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.