Hirdetés

Mindenkinek lesz dolga! Hidat építenek Debrecenben

civishir.hu

2012.05.16. 18:56

Mindenkinek lesz dolga! Hidat építenek Debrecenben
Bölcskei Gusztáv és Papp László

Negyedik alkalommal szervezik meg a Szeretethidat azzal a céllal, hogy a résztvevők közösen tegyenek jó szolgálatot embertársaikért és környezetünkért.

Hirdetés

Hirdetés

Ne csak magunk körül forogjanak a gondolataink – hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv püspök a Kárpát-medencei önkéntes napok debreceni sajtótájékoztatóján kedden. A május 18, 19-ei megmozdulás a református egységet is jelképezi, hiszen Kárpát-medence szerte hivatalos programja a reformátusok egységesülésének. A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke azt mondta, a református örökséghez az illik, hogy az egymáshoz való közeledésben meg lehet élni emberi lét teljességét.

Papp László, Debrecen alpolgármestere szerint a válság negyedik évében az önkéntes munka és az emberi összefogás segíthet a nehéz helyzetben lévőkön. Ebben az egyházaknak mindig is fontos szerepük volt - emelte ki. A politikus bejelentette: a jövő évi Szeretethíd kiemelt támogatója lesz a debreceni önkormányzat.

A sütit szombat délelőtt gyűjtik

Balogh Barnabás, az Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója ismertette a számokat: csaknem 3 ezer 500-an jelentkeztek előzetesen a Tiszántúlon a Szeretethídra. Ők már biztosan önkéntes munkát végeznek a május 18-i hétvégén – tette hozzá. Debrecenben tavaly több százan csatlakoztak a süteménykészítési akcióhoz, így a Szeretethíd alkalmával 15 ezer süteményt osztottak szét a résztvevők és a rászorulók között. Ebben az esztendőben is meghirdetik ezt az akciót: a felajánlott süteményeket a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának udvarán gyűjtjük össze május 19-én délelőtt.

További önkénteseket is várnak, akik bekapcsolódhatnak például a sütemények csomagolásába és osztásába, a rendezvények szervezésébe és lebonyolításába, az adománygyűjtésbe, vagy segédkezhetnek a Nagytemplom tornyának kitakarításában is. A programra a weboldalon lehet jelentkezni, egyénileg vagy csoportosan.

További debreceni programok

• a Nagytemplom tornyát takarítják az önkéntesek (szombat 10 óra)
• az épülő Lencz-telepi templomnál téglapakolás (péntek 10 óra)
• Áchim András utcai Óvodában mesefigurákat festenek (péntek 13 óra)
• Laktanya, Damjanich, Rózsahegy utca háromszögében lévő játszótér felújítása (péntek 10 óra)
• Református Kollégium Óvodájában udvari játékok festése, virágültetés, homokozó felásása (szombat 8–16 óra)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.