Hirdetés

Hirdetés

Mi folyik Debrecenben? Tovább kenik a szart a floridások

civishir.hu

2013.11.20. 16:42

Mi folyik Debrecenben? Tovább kenik a szart a floridások
A kép illusztráció

Fizetett hirdetés? A jegyző és a vezérigazgató váratlanul a kivételezett sajtó rendelkezésére állt.

Hirdetés

Hirdetés

Szerda délután a városi lakájmédia és az Inform-csoport (Napló és online kiadása, a Haon) szinte egyszerre hozta nyilvánosságra Szekeres Antal városi jegyző és Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának vallomását, melyben részletesen magyarázzák a már ezerszer hallott szavakat: szigorúan magánúton voltak. Igaz, hosszasan értekeznek arról is, hogy amúgy Orlandóban milyen remek kis energetikai kiállítás volt.

Szekeres Antaltól azt is megtudtuk, hogy az utazás nettó 700 ezer forintba került. Már csak azt nem tudjuk, hogy ha magánút volt, akkor hogy jön ide a nettó meg a bruttó összeg, Szekeres úr, különösen egy közszolga esetében?

Kiváltság kérdezni

Hogy miért csak ez a két médium és az MTI kaphatott tájékoztatást, azt nem tudjuk. Egy bizonyos: csak a botrány kitörése és az országos sajtóvisszhang után „derült ki”, hogy magánúton vannak. Jellemző, hogy a Floridában nyaralgató Litauszki még azt írta a Cívishírnek Amerikából, hogy mielőtt nyilatkozik, engedélyt kér feletteseitől, majd szintén kintről – immár kiokosítva – azt közölte velünk, hogy magánúton van Amerikában, de ha hazajön, részletesen tájékoztat bennünket.

A Blikktől kezdve a pártokon és a civileken keresztül, sok médiumnak és társadalmi szervezetnek lenne még kérdése az üggyel kapcsolatban, de le van ejtve a közvélemény, ez a debreceni reflex: csak a csókosok kérdezhetnek.

Fiúk, ha magánút volt, akkor miért kell magyarázkodni?

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.