Hirdetés

Megújult a Lícium: profi gyakorlóhely leendő profiknak

civishir.hu

2011.04.18. 14:42

Megújult a Lícium: profi gyakorlóhely leendő profiknak
Elérés: www.licium.hu

Debrecen – Zöldben pompázik a Lícium: igényes küllemű, ember- és felhasználóbarát új felületet kapott a Lícium Médiaportál. Az online újságírás korszerű oktatását és a gyakorlati képzést is szolgálja.

Hirdetés

Hirdetés

A Lícium Médiaportál a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola 2007 áprilisában létesült integrált médiafelülete, amely a főiskola Kommunikáció-és Médiatudományi Intézetének kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy gyakorló terepet adjon az online újságírásnak, továbbá megjelenési felületet a főiskola már meglevő médiaműhelyeinek: a Méliusz Rádiónak, a Kölcsey Stúdiónak és a Debreceni Főnix című református ifjúsági lapnak. A portál már indulása évében elnyerte az Év Honlapja Különdíját.

Fiatalos, interaktív, modern

A portál jellegét az is meghatározza, hogy egyházi fenntartású intézményhez, s kommunikációs képzéshez, ezen belül is írott és elektronikus sajtó szakirányhoz kötődik a működése. Cél a minőségi újságírás és a nyelvi igényesség védelme és a protestáns értékrend terjesztése. Az értékközvetítést vállaló portál közérthető verbális és képi megjelenítésre és az online kommunikáció modern eszközeinek alkalmazására törekszik. A médiaportálok szokott hivatása, a tájékoztatás és véleményközlés mellett a Lícium tehát egyszersmind tanportál.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.