Hirdetés

Meg kell védeni a Nagyerdőt, de nem így!

civishir.hu

2014.05.14. 11:16

Meg kell védeni a Nagyerdőt, de nem így!
Fotó: Cívishír

A debreceni civilek szerint elfogadhatatlan a kerítés. Márpedig nem csak az építkezés idejére marad.

Hirdetés

Hirdetés

A Nagyerdő bekerítése elleni tiltakozás újabb megállójaként tartott közös sajtótájékoztatót a helyszínen a Civil Fórum Debrecen és a Nagyerdőért Összefogás Egyesület szerdán. A civilek elnöke, Gondola Zsolt tisztázta azt a félreértést, hogy ő maga a közgyűlés alkalmával megszavazta a kerítést; mint mondta, a korábbi előterjesztésben szó sem volt róla, hogy íly módon készülnek lezárni a Nagyerdőt. Kitért rá, a keddi városházi egyeztetések azonban nyilvánvalóvá tették, hogy a város állandó kerítésként képzeli el a mostanit, ami a Civil Fórum elnöke szerint elfogadhatatlan. – Ugyanúgy azon vagyunk, hogy a Nagyerdőt meg kell védeni, de nem ilyen módon! A városi tévhittel szemben nem csak ideiglenes a kerítés, hanem állandó, ami elfogadhatatlan – hangsúlyozta.

Párkányiné Molnár Ibolya, a Nagyerdőért Összefogás Egyesület elnöke elmondta, az a városházi ötlet, hogy a kerítést borostyánnal futtassák be, természetvédelmi és esztétikai szempontból is súlyosan aggályos. A növény ugyanis nem alkalmas arra, hogy ilyen funkciót lásson el.

Gondoláék továbbra is a sövénykerítésben látják a megoldást, s ennek elérése érdekében minden békést eszközt megragadnak. A Cívishír kérdésére, hogy pontosan mire kell gondolni, úgy fogalmazott, nem szeretnének élni a mai magyar közéletben megszokott durvaságokkal, inkább békés állampolgári akciókra készülnek, mint például séta.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.