Hirdetés

Hatvan napig egyezkednek

civishir.hu

2009.03.31. 14:08

Hatvan napig egyezkednek
Július elsején indul a Cívisbusz

Megegyezett a város és a Hajdú Volán a szolgáltatóváltás kapcsán. A keddi együttműködési szerződés után 60 napos egyeztetési periódus következik.

Hirdetés

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá Kósa Lajos polgármester és Zilahi-Sebess Géza, a Hajdú Volán vezérigazgatója kedden. A közszolgáltatási szerződés felmondásával összefüggő folyamatos együttműködés érdekében a felek 3-3 képviselőjéből álló, 6 fős egyeztető bizottságot hoznak létre, ami 60 napig rendszeresen üléseket fog tartani.

— Az egyik legfontosabb kérdés a forgalomirányítás, ami a helyi buszközlekedéshez elengedhetetlenül szükséges. Ami talán még ennél is fontosabb, az a multimodális központ kialakításával és működtetésével kapcsolatos együttműködés elveinek kialakítása, hiszen ez lenne az összes debreceni tömegközlekedési ágazat központja. Lényeges kérdés még az adatfeldolgozás és informatika és a közös helyi és helyközi vonalszakaszon érvényesített kedvezményrendszer fenntarthatóságának elemzése —  mondta Kósa Lajos.

— Mindkét fél érdeke, hogy rendezett, előremutató lépések legyenek. Rövid és hosszú távon is a legfontosabb az utazók érdeke, ez az elsődleges szempont. Mi nyitottak vagyunk a felvetésekre. A közel 400 buszvezető és 200 fő kiszolgáló személyzet átvétele is zajlik — hangsúlyozta Zilahi-Sebess Géza.
Szekeres Antal jegyző szerint a 3-3 fő ajánlások formájában teszi majd javaslatait 60 napig. Ezután döntenek a további szükséges intézkedések megtételéről.

 

 

 

 

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.