Hirdetés

Ericsson-díjat kapott a debreceni fizikatanár

civishir.hu

2012.06.12. 15:48

Ericsson-díjat kapott a debreceni fizikatanár
A díjazottak

A díjat olyan matematikát és/vagy fizikát oktató pedagógusoknak ítélik oda, akik sokat tesznek tantárgyuk megszerettetéséért és a tehetséggondozásért.

Hirdetés

Hirdetés

Az Ericsson Magyarország 1999-ben alapított Ericsson-díjat azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a magyar természettudományos alapképzés magas színvonalának fenntartásához, illetve emeléséhez. Az Ericsson díjakat a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány Kuratóriuma ítélte oda, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díj bizottságainak ajánlása alapján.

Bővüljön a magyar tudósok köre!

A matematika és a fizika iránt kevésbé érdeklődő diákokkal megszeretettetni e tárgyakat nagy kihívás. Ez a díj az ő munkájuk előtt tiszteleg. Idén két-két matematika- és fizikatanár kapta meg ezt az elismerést, akiknek diákjai kiemelkedő eredményeket értek el valamely jelentős tanulmányi versenyen. A cég ezzel a díjjal kíván köszönetet mondani azoknak a kiváló pedagógusoknak, akiknek elkötelezett munkája hozzájárult ahhoz, hogy a magyar tudósok és mérnökök továbbra is világszínvonalú kutatás-fejlesztési eredményekkel gazdagíthassák a világot.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2012. évi díját matematikából
Árváné Doba Mária, a budapesti Jedlik Ányos Gimnázium tanára és
Varga József, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tanára kapta.
Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2012. évi díját fizikából
Dr. Wagner Éva, a budapesti Deák Diák Általános Iskola tanára és
Tóth Károly, a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tanára kapta.
Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2012. évi díját matematikából
Egyed László, a bajai III. Béla Gimnázium tanára és
Hámori Veronika, a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára kapta.
Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2012. évi díját fizikából
Janóczki József, a debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény nyugdíjas tanára és
Moróné Tapody Éva, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti SZKI tanára kapta.

Janóczki József

A debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény nyugdíjas tanára. Munkája során mindig nagy hangsúlyt fektetett a fizika kísérletekkel történő tanítására. Saját maga is sok eszközt tervezett és készített, amelyeket rendszeresen bemutatott a Fizikatanári ankétokon, ahol több alkalommal díjazásban is részesült. Pályafutása alatt különös gondot fordított a tehetséggondozásra. 1980-1995 között tagja volt a Hajdú-Bihar Megyei Általános és Középiskolai Hatvani István Fizikaverseny feladatszerkesztő bizottságának. Fizika szakfelügyelőként és szaktanácsadóként 1990-ben egyik alapítója volt, a ma már huszonkétéves múltra visszatekinthető Öveges József Országos Fizikaversenynek. A verseny első 12 évében, majd 2005-től tagja volt a Feladatkitűző Bizottságnak, a verseny zsűrijének. Az utóbbi 8 évben pedig a verseny döntőjének tanulókísérleti mérő feladatát ő tűzte ki, és a méréshez szükséges eszközöket ő készítette el. Emellett számos alkalommal tartott előadást az Országos Fizikatanári Ankét plenáris ülésein, kamarai vizsgabizottsági tag, valamint 1990-1996 között az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Általános Iskolai szakcsoportjának országos vezetőségi tagja.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.