Hirdetés

Debreceni menü gyermeknapra, szeretettel

civishir.hu

2012.05.25. 20:10

Debreceni menü gyermeknapra, szeretettel
(Fotó: Cívishír)

Azok a debreceni szülők, nagyszülők, keresztszülők figyeljenek, akik még nem döntötték el, idén mivel kedveskedjenek kiskorú szeretteiknek.Segítünk!

Hirdetés

Hirdetés

A pünkösdi hosszú hétvégén ez évben a legkissebbeket is ünnepeljük. A Nagyerdei Kultúrpark idén is tartalmas programokat ajánl a kisgyermekes családoknak: szombaton 11 és 15 órától a Vitéz László Színpadon Reschofsky György zenés műsorát láthatják az érdeklődők, persze lesz tombola és sok-sok ajándék is. Május 27-én 11 órától Toldi panoptikum megnyitó, majd kézműves játszóház, biotermék bemutató és vásár, „zöld totó”, valamint látványetetések szórakoztatják a természetszerető kicsiket és nagyobbakat. Megcsodálhatók a tavasszal született állatbébik is.

Vissza a természethez!

Május 26-án 11 órától a Modem belső udvarán a gyerekek egy meseváros építésében vehetnek rész; senki ne felejtse otthon kedvenc játékát, aki ellátogat ide. Az ingyenes program 13 óráig tart. Aki szeretne egy kicsit kimozdulni a városból, és a természetet nem csupán a Kultúrparkban csodálni, a 9.20-tól óránként induló Zsuzsi kisvasúttal szombaton Hármashegyaljára zötykölődve kapcsolódhat ki családjával. Itt ingyenes intaraktív, zenés, ügyességi és természetjáró programok közül választhatnak a csemeték, ki-ki érdeklődése szerint. A vonatjegy megváltását követően a programokon történő részvétel ingyenes.

Azok számára, akik viszont nem szeretnének utazni, a Debreceni Művelődési Központ szervez városrészenként izgalmas gyermekprogramokat. A Vargakertben, az Újkertben, az Ibolya utcán, Kismacson és Nagymacson, valamint a Nagyerdőn az Ötholdas Pagonyban is zenés, táncos és kézműves programok közül választhatnak a látogatók, és persze ugrálóvárakon is fáraszthatják magukat az apróságok. A helyszínek: az Ibolya Utcai Általános Iskola, a Közép Utcai Óvoda, Kőrösi Csoma Sándor Tagintézmény udvara, az Újkerti, valamint a Kismacsi Közösségi Házak. A Csapókerti Közművelődési Egyesület szervezésében főző-, rajz- és sportversenyeken vehetnek részt a Liget térre látogatók, de kézműves játszóházak, a pünkösdi király próbatételei, táncbemutató, és vojtinás bábelőadás, ügyességi játékok, és ort-ikis utcaszínház is választható a kínálatból.

Bárhogy is döntsön felnőtt kísérő vagy gyerek, egy dolog biztos: ha a fenti menüből választva együtt ünnepel a család, senki nem fog unatkozni, és a szülők örömére az esti altatással sem kell majd sokat bajlódni.

- patrikov -

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.