Hirdetés

Wass Albert, a maraton és a skype

civishir.hu

2011.02.16. 16:59

Wass Albert, a maraton és a skype
Wass Albert szobra a Nagyerdőn (Fotó: szoborlap.hu)

Debrecen – Nem akármilyen helyszínen és időtartamban emlékeznek meg a 13 évvel ezelőtt Floridában elhunyt erdélyi íróról és költőről. A debrecenin kívül még 39 erdélyi és kárpátaljai helyszínen folyik majd a Wass-maraton.

Hirdetés

Hirdetés

Várnak szeretettel minden épülésre vágyót, felolvasóként és hallgatóként egyaránt. A helyszínek a felolvasás első napjának végén, vagyis február 18-án, péntek éjféltől (Erdélyben és Kárpátalján hajnal 1-től) skype-telekonferencia segítségével közös Kárpát-hazai felolvasást tartanak. A házigazdák a kezdeményezést elindító miskolci szervezők.

Mese és zene is lesz

Debrecenben pénteken este 18 órától folyamatos olvasás lesz szombat este 19 óráig a Rocksuliban (Boldogfalva u. 3.). A 25 órát meghívott vendégekkel színesítik. Pénteken 22 órától Szabó-Nagy Attila megzenésített Weöres Sándor-verseket hoz magával. Az éjszaka folyamán Vincze Béla is megérkezik. Szombaton reggel 9 órától meséket olvasnak; 11 órára várják Réti Szabó Sándor mesemondót. Emellett a könnyebb műfaj is szerepet kap Udvarhelyi Blanka és Kocsis Gergely révén, akik déltől zenélnek.

Érdeklődés, jelentkezés:
Hornyák Nikolett: 30/812-11-67
hornyak.nikolet@gmail.com
Osváth Rita:30/360-82-06
gyopar@gmail.com

Eljő az idő – s alighanem már itt is van –, amikor fiatal, erős izmú és tisztára mosott lelkű krónikások
fölkapják az elejtett szálat, s viszik tovább a beteljesedés felé, míg csak be nem következik a krisztusi
ígéret: „és az igazság szabadokká tészen!
(Wass Albert: Hagyaték)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.