Hirdetés

Nagyot táncoltak Moszkvában a debreceniek

Civishir, mti

2010.11.01. 11:15

Nagyot táncoltak Moszkvában a debreceniek
Kitettek magukért a valceresek (Illusztráció: valcer.hu)

Debrecen – A formációs táncnak is van világbajnoksága, nem is akármilyen. Látvány, szépség, ügyesség, ámulat: a debreceni Valcer ott van a földkerekség legjobbjai között, ez derült ki Moszkvában.

Hirdetés

Hirdetés

Szép sikert ért el két magyar formációs tánccsoport a Moszkvában rendezett világbajnokságon: a budapesti Botafogo a 7., a debreceni Valcer a 13. helyet foglalta el. Mint Tóthné Makai Andrea, a debreceni együttest elkísérő szülő hétfőn az MTI-nek elmondta, a VB-n országonként két csapat indulhatott - minden együttes nyolc párt jelent -, s ez alkalommal 17 együttes mérte össze erejét, s a magyar együttesek eredménye szép sikernek tekinthető az erős mezőnyben.

A hatos döntőbe 2-2 orosz, litván és német csapat jutott be. A Botafogo egyébként fiatal felnőttekből, a Valcer - amely egyben magyar bajnok - középiskolásokból áll, s az utóbbiak többsége már 9-13 éve táncol. Tóthné Makai Andrea beszámolt arról, hogy milyen nagy hagyományai és lehetőségei vannak a csapatnak Debrecenben, s elmondta: néhány szülő azért kíséri el külföldre a még nagyon ifjú táncosokat, hogy az ilyen utakon a verseny mellett mindent megnézzenek, amit csak lehet, így vasárnap megtekintették egyebek között Moszkva belvárosát és a Kremlt.

Hozzátette azonban: hétfőn hazautaznak, de az együttesek egyike sem pihenhet a babérjain, mert máris kezdődik az edzés a 2011 áprilisában megrendezendő magyar bajnokságra.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.