Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos a stadionról: A jogszabályoknak megfelelően járunk el!

fh

2011.02.10. 11:01

Kósa Lajos a stadionról: A jogszabályoknak megfelelően járunk el!
Kósa Lajos (Fotó: Cívishír)

Debrecen – Mint azt már hírül adtuk, a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) szerint pályázatot kellene kiírni a debreceni stadion tervezése kapcsán. Kósa Lajos polgámester reagált a felvetésre. 

Hirdetés

Hirdetés

MÉSZ elnöksége nyílt levélben fordult Kósa Lajos debreceni polgármesterhez, melyben azt kifogásolják, hogy a város főépítésze, Kováts Ákos tervezi a leendő stadiont. A szövetség az egyetlen ellenőrizhető és elfogadható megoldásként az építészeti tervpályázat kiírását említette. Kósa Lajos úgy válaszolt, hogy az elmúlt időszakban hazánkban több olyan építészeti beruházás történt, melyhez nem írtak ki pályázatot. Hozzátette, Debrecenben minden a jogszabályok adta kereteken belül fog lezajlani.

A polgármester elárulta, még mindig nem tisztázott ki tervezi a multifunkcionális sportlétesítményt, Kováts Ákos egy bő tíztagú stábbal ugyanis csak koncepciót készít, ebből születhet meg a tényleges terv. A projektcég még nem alakult meg, egyelőre folynak az egyeztetések az állam képviselőivel, majd csak ennek végeztével viszik a debreceni közgyűlés elé javaslatukat.

Forrás: FH
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.