Hirdetés

Hirdetés

A Tubes-ügy megismétlődik Debrecenben?

Kósáék megígérték, de mégsem egyeztettek

civishir.hu

2010.05.27. 14:40

A Tubes-ügy megismétlődik Debrecenben?
A Békás-tó

Debrecen – Csütörtökön többen is felemelték hangjukat a Nagyerdő védelmében. Hétfőn ugyanis a közgyűlés napirendi pontjai között van egy, amely érinti a terület sorsát.

Hirdetés

Hirdetés

Párkányiné Molnár Ibolya, aki a Nagyerdőért Összefogást képviseli, azt mondja: nem lehet érdeke egyetlen debreceninek sem, hogy egy olyan beruházást támogasson, amelynek részletei homályosak. A történet apropója az, hogy a hétfői közgyűlés napirendi pontja között ez szerepel: "Tekintettel arra, hogy a használni kívánt terület jelenleg rendezetlen, és gondozatlan állapotú, javasoljuk az ingatlanrész ingyenes hasznosításba adását a Kft. részére." A szóban forgó terület a Nagyerdei Parkerdő 22324 helyrajzi számú ingatlan 1,8 hektárnyi területe, a kft. pedig a Debreceni Gyógyfürdő Kft. Ez az 1,8 hektár nagyjából a Békás-tó és a vízesés dombja. A Nagyerdőért Összefogás a közelmúltban örökbefogadási programot hirdetett a terület gondozására, amely hamarosan indul is.

Egyeztetés?

Dr. Gondola Zsolt (Civil Fórum Egyesület) és Karácsonyi György (Debreceni Városvédők és Lokálpatrioták) önkormányzati képviselők sajtótájékoztatójukon is épp ezt kifogásolták. Karácsony György emlékeztetett: a csatolni kívánt terület állandóan változott 2008 óta. Hol 4,5 hektárt emlegettek, hol 2,5-et. A már emlegetett előterjesztésre a tulajdonosi bizottság már áldását is adta. A képviselő elmondta: a polgármester ígéretet tett arra, hogy a civilekkel egyeztetni fognak a Nagyerdő ügyében, ám ez elmaradt. Arról nem is beszélve, hogy a hatástanulmány sem készült el. A debreceniektől úgy akarnak elvenni, hogy nem kérdezik meg a véleményüket.

Most kell megoldást találni

Gondola Zsolt hozzátette: nem a fejlesztéssel van a baj. Addig, amíg bent maradna a fürdő a jelenlegi határon belül, nem lenne semmi gond. És itt nem csak az 1,8 hektár sorsáról van szó, hanem arról is, hogy a civileknek tett ígéretét nem tartotta be az önkormányzat, az előterjesztést anélkül tette meg, hogy bárkivel egyeztettek volna. Most kell erről beszélni, nem pedig akkor, amikor már húzzák a kerítést és dolgoznak a markolók. Ha kell, Tubes-ügy lesz a Békás-tó sorsából-tette hozzá.

CzA

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.