Hirdetés

A debreceni Vörösmarty filmje nyert a brüsszeli pályázaton!

A debreceni Vörösmarty filmje nyert a brüsszeli pályázaton!

marketinginfo.hu

2010.06.07. 11:22

A debreceni Vörösmarty filmje nyert a brüsszeli pályázaton!
A vörösmartysok voltak a legjobbak

Brüsszel – A debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai nyerték kisfilmjükkel az Európai Bizottság „Színtiszta utánzat" címmel kiírt kreatív pályázatát. Mindenki megy Brüsszelbe! + Videó!

Hirdetés

 A 10-15 éves fiatalok számára kiírt pályázat célja a hamisítás veszélyeinek bemutatása volt. Az ünnepélyes díjátadó június 23-án lesz Brüsszelben, melyre a teljes győztes csoport utazik.

Herczog Edit, az EP szakpolitikusa, a "Hamisítás, csalás és szervezett bűnözés elleni parlamenti fórum" elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: nagyon fontos, hogy minél fiatalabb korban szembesüljenek a gyerekek a hamisítás veszélyeivel, hiszen az európai GDP akár 12%-át kitevő hamisítás és csalás nemcsak a munkahelyeket veszélyezteti, de az egészségre is komolyan ártalmas lehet. A képviselő méltatta az iskola kisfilmjének ötletességét, amely régi meséken keresztül járta körül a témát, és végül a több mint száz pályamű közül a legjobbnak bizonyult a videó szekcióban.

Székely Krisztina, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője szerint a hamis termékek piacán egyszerre kell csökkenteni a kínálatot és a keresletet. Míg az első esetben a törvényi szabályozás szigorítása, korszerűsítése segíthet, addig az utóbbiban a szemléletformálásé a főszerep. "Éppen ezért fontosak az ilyen, minél fiatalabb korosztályt megcélzó programok" - véli a szakember. Az Európában az elsők között megalakult HENT ezért együttműködik a pályázatot is gondozó Hamisítás és Kalózkodás Elleni Európai Megfigyelőközponttal.

A Vörösmarty kisfilmje

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.