Hirdetés

Civil Fórum: élhetőbb Tócóskertet!

civishir.hu

2014.09.30. 18:57

Felújítást, megújítást szorgalmaznak Kósa Mártáék.

Hirdetés

Hirdetés

A Civil Fórum Debrecen Egyesület keddi sajtótájékoztatóján Magyarné Marincsák Ibolya, a 12. számú és Birinyi Elizabe, ta 14. számú választókörzet képviselőjelöltje, valamint Kósa Márta polgármesterjelölt elmondták, a Tócóskert jól példázza, mekkora szüksége van a városnak egy hosszabb távú komplex lakótelep felújítási programra. Számtalan probléma nehezíti az emberek életét, így különösen a kispiac állapotára hívták fel a figyelmet. Évek óta ígéri a városvezetés, illetve a helyi képviselők, hogy kulturáltabbá és tisztábbá teszik a területet. A balesetveszélyes macskakövek is problémát jelentenek, a postához nem vezet járda, így esőben, eső után megközelíthetetlen. Külön gond, hogy az önkormányzat kezelésében lévő volt tízemeletes „minigarzon” felső négy szintje emberi tartózkodásra alkalmatlan, azonnali felújításra lenne szükség. A képviselőjelöltek megválasztásuk esetén a terület teljes megújítását kívánják elérni.

Játszóterek, kutyafuttató

A lakótelep környezetének megújításához szorosan hozzátartozik az elavult játszóterek rendbetétele, illetve a közparkok állapotának javítása. Komoly vitákat váltott ki a területen kialakított kutyafuttató kijelölése, amelybe a helyben lakókat nem vonták be. A képviselőjelöltek és a polgármesterjelölt is ígéretet tett arra, hogy a lakótelepi közösséget érintő döntésekhez kikérik az itt lakók véleményét. Feladatuknak tekintik, hogy minél több alternatív megoldást készítsenek elő, hogy a lakosságnak legyen választási lehetősége, amelyen nem csak a demokratikus döntéshozatalt segítenék elő, de közösségformáló hatása is lenne.

Kósa Márta polgármesterjelölt külön is kiemelte, hogy a Civil Fórum Debrecen Egyesület programjában kiemelt szerepet kapott a már említett lakótelepek komplex felújítási programja, amely nemcsak a nyílászárókra, és a hőszigetelésre korlátozódik – a környezet megújításával élhetőbb várost szeretne teremteni.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.