Hirdetés

A civilek a debreceni jegyző floridai utazását firtatják

civishir.hu

2013.11.19. 13:13

A civilek a debreceni jegyző floridai utazását firtatják
Mit szól Kósa Szekeres utazásához - kérdezik a civilek? (Fotó: archív)

Egy kínai útra is kíváncsi az egyesület.

Hirdetés

Hirdetés

Bár az Civil Fórum Debrecen Egyesület szerint elfogadhatatlan az a magyarázat, miszerint a "floridázók" magánúton voltak, ez a választott képviselő, illetve a cégvezetők esetében elsősorban erkölcsi és politikai kérdés. Ugyanakkor szerintük van olyan személy a kiutazók között, aki esetében a magánélet morálja egyben jogi kategória is. A Civil Fórum szerint Szekeres Antalra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény vonatkozik. A törvény 10. § (2) pontja szerint a közszolgálati tisztviselő a munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely különösen munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója helytelen megítélésére, az általa betöltött beosztás tekintélyének, a munkáltató jó hírnevének, a jó közigazgatásba vetett társadalmi bizalomnak, valamint a közszolgálat céljának veszélyeztetésére.

A civilek szerint a jegyző olyan gazdasági társaság vezetőjével ápol baráti kapcsolatot és utazik együtt, aki egyben szerződéses viszonyban áll a városházával. Minthogy Szekeres nem jelezte összeférhetetlenségét semmilyen módon az utóbbi időkben, ezért szerintük elkerülhetetlen a kiutazás körülményeinek vizsgálata.

Milyen kínai út?

A Civil Fórum tudomása szerint a közelmúltban Kínában is járt egy küldöttség közismert városi személyekkel, amiről szintén nem kapott tájékoztatást sem a közvélemény, sem a képviselőtestület. A civilek ezért támogatnak minden olyan jellegű kezdeményezést, amely nemcsak ezen utazás körülményeinek vizsgálatára terjed ki, hanem feltárja a korábbi hasonló eseteket.

A kínai utazással kapcsolatban a Cívishír keresi a városházát.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.