Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fejszével ütötte haragosa fejét Tiszagyulaházán

| 2022. 11. 16. | 09:59:00
Nem csak egy ember ellen emelt vádat a főügyészség.
Fejszével ütötte haragosa fejét Tiszagyulaházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség egy felnőttkorú és egy fiatalkorú férfival szemben, akik haragos viszonyuk miatt kerültek egymással konfliktusba, valamint a felnőttkorú vádlott a sértett életére tört.

A vád szerint a vádlottak a bűncselekmény elkövetését megelőzően huzamosabb ideje haragos viszonyban álltak egymással, továbbá a felnőttkorú vádlott haragban van a fiatalkorú vádlott-társa nagyapjával, a sértettel is. 2021. március 6-án kora este a fiatalkorú vádlott és élettársa gyalogolt Tiszagyulaházán a nagyapja háza felé, amikor összetalálkoztak a felnőttkorú vádlottal. A felnőttkorú elkövető provokatív magatartása miatt a két férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Az utcán történteket észlelték a fiatalkorú vádlott rokonai, majd a párt bekísérték a sértett házába.

A felnőttkorú vádlott is hazament, magához vett egy 80 cm hosszúságú bozótvágó kést és egy fejszét, majd azokkal elment a sértett házához.

Bekiabált az udvarra és a házban tartózkodókat megveréssel, megöléssel fenyegette. A felháborodott sértett kiment az udvarra és távozásra szólította fel a felnőttkorú vádlottat, ő azonban tovább fenyegetőzött. Erre a sértett az udvarról kiment a kiskapun át az utcára, ahol a felnőttkorú elkövető a nála lévő fejsze élével egyszer erőteljesen megütötte a fejét. A sértett a támadás következtében a földre esett, az eszméletét is elvesztette.

Az eseményeket látva a fiatalkorú vádlott kirohant az udvarra és rátámadt a felnőttkorú vádlott-társára, ennek következtében a férfi a vízelvezető árokba esett. A fiatalkorú ezt követően rátérdelt az árokban fekvő férfire, és őt ököllel többször megütötte a fején, a homlokán, a mellkasán. A felnőttkorú vádlott bántalmazása következtében haragosa, a sértett a koponyáján vágott sérülést szenvedett, amely 8 napon belül gyógyult, azonban figyelemmel a használt eszköz jellegére, a bántalmazás módjára és az erőbehatás nagyságára, valamint a sérült testtájékra megállapítható, hogy a felnőttkorú vádlott bár nem kívánta a sértett halálát, azonban abba belenyugodva cselekedett. A fiatalkorú vádlott felnőttkorú vádlott-társának 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket okozott, azonban a fejet ért ütések következtében olyan agyi sérülés keletkezett, amely életveszélyesnek minősül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.