Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyeken százan dolgoznak majd a kertészetben

| 2022. 09. 20. | 18:00:00
A jelen az elesettek segítése, a jövő egyértelműen a munkahelyteremtés – derült ki a megnyitón.
Egyeken százan dolgoznak majd a kertészetben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyeken is megnyitotta kapuit a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Új Esély Központja. A szeptember 20-án megtartott ünnepélyes megnyitón bejelentették, a helyi önkormányzat a BTESZ által vezetett konzorciummal karöltve 100 fő számára teremt munkahelyet.

Az eseményen Bodó Sándor némileg nosztalgikusan idézte fel azt az időszakot, amikor még több korosztály élt együtt és így közösségként tudták egymást támogatni. – Mára pedig átalakult a családok napirendje, felgyorsult az életünk és egyre nagyobb az a társadalmi réteg, akiket ez komolyan megvisel és kihívások elé állít. Ők azok, akiknek szakavatott segítőkre van szükségük, melyet az Új Esély Központ biztosíthat számukra – mondta. Hozzáfűzte, hogy a munka képes kilendíteni az embereket a már kialakult káoszból is, utalt ezzel a tervezett munkahelyteremtésre.

Dr. Miluczky Attila, Egyek polgármestere már eddig is igencsak közelről ismerte a BTESZ, az Új Esély Központ munkáját, hiszen annak tőszomszédságában lakik, sőt – mint mondta – az édesanyját a szervezet 10 éven keresztül gondozta szeretettel és odaadással.

A polgármester megosztotta az önkormányzat kihívásait is, miszerint partnerek nélkül milyen kiszolgáltatott helyzetben van a város vezetése és mennyire hálásak az egyházaknak és szervezeteiknek. A BTESZ-nek pedig kiváltképp hálás, mivel hármas örömhírről számolhatnak be közösen: megnyitotta kapuit az Új Esély Központ, jövő év elején megnyílik a fogyatékkal élők nappali ellátásának intézménye, valamint a szándéknyilatkozat aláírásával kezdetét veheti a 100 fő számára munkahelyet teremtő kertészet felépítése.

Az élet problémáival

És milyen jelentőségű a BTESZ tevékenysége Egyeken? A településen házi segítségnyújtásban a szervezet már 10 éve gondoskodik az idősekről, ez az új intézmény azonban szakmai és lelki segítséget is nyújt nappali ellátásban a pszichiátriai- és szenvedélybetegeknek.

Az egyeki Új Esély Központ létrehozását előzetes egészségügyi, szociális és társadalmi felmérésekre, kutatásokra alapozták, továbbá a helyi vezetőkkel történő többszöri személyes egyeztetések után kiderült, hogy helyi szinten is igény van erre az intézményre.

Az intézmény azzal a céllal jött létre, hogy az élet problémáival nehezen, sokszor egészségtelen módon megküzdők számára a szakemberek az ország ezen pontján is segítséget tudjanak nyújtani.

Olyan pszichiátriai- és szenvedélybetegek fordulhatnak segítségért az intézményhez, akik nem szorulnak kórházi kezelésre, de otthon egyedül vagy családjuk körében már nem tudnak megbirkózni a problémákkal.

Például, akik elvesztették a munkájukat, és emiatt krízishelyzetbe kerültek, esetleg olyan nők, akik szülés után nem tudnak újra beilleszkedni a társadalomba, valamint azok is, akik a világjárvány megjelenése óta kerültek nehéz helyzetbe a bezártság és az ezzel járó magány miatt. Alkohol és drogproblémákkal küzdőknek, játékfüggőknek, ami napjainkban egyre inkább az online játékfüggőséget jelenti, de egyéb addiktológiai problémával küzdőknek is segítséget nyújtanak.

A szolgálgatások ingyenesen igénybe vehetők a községben lakók vagy tartózkodók körében, úgymint: életvezetési tanácsadás, egyéni esetkezelés, csoportos konzultációk, lelkigondozás, szabadidős programok, közösségi fejlesztés, készségfejlesztő tréningek, képzések, ügyintézés, háztartáspótló szolgáltatások (mosás, tisztálkodás), szabad internet használat, élelmiszercsomag biztosítása, ruha és egyéb adományok az adott szükségletekhez. A fent nevesített szolgáltatások a helyi igényekre szabva, az ellátottak szükségleteire alapozva kerülnek kialakításra és megvalósításra.

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés