Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tetétleni menü: focimeccsek és struccételek

| 2021. 06. 04. | 20:42:00
A Loki egykori játékosáról, edzőjéről nevezték el a tornát.
Tetétleni menü: focimeccsek és struccételek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású amatőr kispályás labdarúgó-tornát rendeznek június végén, 26-án és 27-én Tetétlenen. A falu egykori szülöttéről, a Loki és a magyar válogatott játékosáról, későbbi edzőről, Puskás Lajosról elnevezett nemzetközi tornának a Zichy Géza Általános Iskola tornaterme ad otthont.

Lukács Ákostól főszervezőtől megtudtuk, hogy az amatőr csapatok a hosszú ideig tartó járványügyi korlátozások miatt alaposan kiéheztek már focira, így a nevezést már jóval a határidő lejárta előtt le kellett zárni. Bár sokkal többen szerettek volna részt venni az eseményen, a szervezők összesen húsz csapat jelentkezését tudták elfogadni. Kizárólag amatőr sportolókból álló csapatok indulhatnak, az NB-s bajnokságban szereplő játékosok Tetétlenen ezúttal „nem rúghatnak labdába”. A tornát a 4+1-es szabályok szerint rendezik, egy csapat legfeljebb 12 játékossal veheti fel a küzdelmet a végső győzelemért.
A kétnapos eseményre Hajdú-Bihar számos településéről érkeznek csapatok. Képviselteti magát Báránd, Földes, Nádudvar, Derecske, Sáp, Nyíradony, Debrecen, Berettyóújfalu, Szerep, Körösszakál, Kaba, Püspökladány és természetesen a házigazda Tetétlen is. A nemzetközi jelzőt pedig azzal érdemelte ki a torna, hogy a határon túlról, a romániai Érmihályfalváról is jön egy csapat. Az első három helyért az erős mezőnyben hatalmas csatákra lehet számítani, annál is inkább igaz ez, mivel a tavalyi első Puskás Lajosról elnevezett torna dobogósai ezúttal is pályára lépnek majd. A trónkövetelőknek Báránd dominanciáját kellene megtörniük, hiszen 2020-ban az első és a második helyen is bárándi alakulat, a Kotu Kartell és a CCC végzett, míg a bronzérmet a földesi Kőbányai FC szerezte meg.

Szombaton, június 26-án öt négyes csoportban rendezik meg a selejtezőket, vasárnap pedig a helyosztókra kerül sor. Különdíjjal jutalmazzák majd a legjobb mezőnyjátékost, a legjobb kapust, a gólkirályt, továbbá a legjobb 20 és 30 év alatti labdarúgót, és a legsportszerűbb csapat sem távozik üres kézzel.

A tornán előreláthatólag részt vesz a névadó Puskás Lajos is, aki 1944. augusztus 13-án született Tetétlenen.

Édesapja a helyi református gyülekezet lelkésze volt. Puskás Lajos 1960 és 1964 között a DVSC-ben szerepelt, a Lokiban összesen 43 mérkőzésen lépett pályára, majd a fővárosba, a Vasashoz igazolt, ahol 1964-tól 1974-ig 249-szer húzhatta magára az angyalföldiek mezét. A magyar válogatottban hétszer játszott. Később edzőként kétszer is visszatért Debrecenbe. Előbb 1977-től 1979-ig az NB II-es DMTE trénere volt, majd 1985 és 1987 között az NB I-es DMVSC együttesét irányította.
Az éremátadáson a csapatokat köszönti majd Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is.

Azok pedig a focimeccseken kívül valami másra is vágynak, szintén nem maradnak majd program nélkül. A tetétleni önkormányzat jóvoltából kulináris élmények is várják a faluba látogatókat. Június 26-án a helyi piacon strucchúsból készült ételeket lehet kóstolni. A többi között struccpörköltet, strucctojásból készített rántottát, különböző steakeket és struccburgert fogyaszthatnak a vendégek, akiknek homoktövisből készült italokat és édességeket is kínálnak majd.

Takács Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán a romákra is számít a választási küzdelemben
Orbán a romákra is számít a választási küzdelemben
A miniszterelnök a Fidesz-KDNP kampányindító rendezvényén mondott beszédet.
Hirdetés
Hirdetés
Svájci ITF-tenisztorna: Bondár elődöntős
Svájci ITF-tenisztorna: Bondár elődöntős
A szoboszlói játékos 108. a világranglistán.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.