Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Félholtra verték szomszédjukat Hencidán

| 2021. 03. 10. | 12:20:00
Elmérgesedett a kapcsolatuk.
Félholtra verték szomszédjukat Hencidán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat három férfi ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. Az apa és két nevelt fia ittas állapotban, bosszúból verte meg és rugdosták meg szomszédjukat - tájékoztatta a Cívishírt Pocsai Edit címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyész..

A vádlottak és a sértett, valamint családtagjaik Hencidán ugyanabban az utcában, egymással szemben laknak, azonban hosszú évek óta haragos viszonyban állnak.

2019. július 20-án a vádlottak és rokonaik a lakásukon születésnapot ünnepeltek, folyamatosan szeszes italt fogyasztottak és hangosan szólt náluk a zene.

Az esti órákban a sértett az utcán szóvá tette a vádlottaknak a hangos zenét, és kérte, hagyják abba a hangoskodást.

A két család közti elmérgesedett viszonyból fakadóan a sértett a vádlottak lakásáról hazafelé tartó, az egyik fiatalabb vádlott barátnőjét inzultálta és bántalmazta, ami miatt ellene büntetőeljárás indult.

Ezen feldühödve a három vádlott, az apa és két nevelt fia bosszút akart állni a sértetten, ezért a lakása elé mentek, mire a sértett kiment hozzájuk az utcára. Ekkor az idősebb vádlott ököllel, nagy erővel megütötte a sértett fejét, aki ettől megszédült, és a háza előtti útárokba esett. Ezután bekapcsolódott a  bántalmazásba a két nevelt fiú is, a földön fekvő sértettet testszerte, de főleg a fején nagy erővel, ököllel ütötték, az egyik fiatalabb vádlott pedig nagy erővel az arcába rúgott, amelytől a sértett eszméletét vesztette. A vádlottak ezután is kitartóan ütötték és rugdosták a férfit, a sértett további bántalmazását a hozzátartozók akadályozták meg.

A sértett a vádlottak bántalmazása következtében testszerte súlyos, csonttöréses, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Figyelemmel azonban a vádlottak kitartó, durva bántalmazására, a sérült testtájékokra, fennállt a reális esélye életveszélyes sérülések kialakulásának is.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A szabadlábon lévő vádlottak ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség társtettesként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban az apa vonatkozásában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg nevelt fiai tekintetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A főügyészség a vádiratban mindhárom vádlott vonatkozásában mértékes indítványt is tett arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.