Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglanra ítélték a kegyetlen szentpéterszegi gyilkost

| 2021. 03. 30. | 18:25:00
Leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. Feltételesen.
Életfogytiglanra ítélték a kegyetlen szentpéterszegi gyilkost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt 2020 novemberében az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék M. Á-t életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, de a Debreceni Ítélőtábla március 30-án helybenhagyta azt. 

A megállapított tényállás szerint a férfi és a felesége éveken keresztül kiegyensúlyozott kapcsolatban élt a szentpéterszegi házukban. A bűncselekmény előtt négy évig a vádlott folyamatos hűtlenséggel vádolta feleségét; ez az érzés betegesen felerősödött benne. A férfi még poligráfos vizsgálatot is csináltatott a feleségével Budapesten, ami megállapította, nem kérdőjelezhető meg a nő hűsége. Ennek ellenére a vádlottban folyamatosan fokozódott az indulat, és már nemcsak szóban, hanem tettleg is bántalmazta az asszonyt, aki orvoshoz emiatt csak egyszer ment. Egy ideig azt mondta a családtagjainak, hogy elesett vagy beütötte magát, majd gyerekeinek később beszámolt az őt ért bántalmazásokról.

A férfi 2016 novemberében egy nyújtófával testszerte bántalmazta feleségét, emiatt büntetőeljárás is indult ellene.

A sértett és a vádlott között 2018 májusában a féltékenység miatt veszekedés alakult ki, a férfi bántalmazni akarta a nőt, azonban az akkor otthon tartózkodó egyik fiúk közéjük állt. Az asszony átszaladt a közelben lakó másik fiához, akinek elmondta a történteket. A vádlott rövid idő elteltével autóval a fia házához ment, magával vitt egy tőrkést, amivel hasba akarta szúrni a fiát, aki ellépett a szúrást elől. A fiú ekkor apja mögé került és két kézzel átfogta a mellkasát, majd – a korábban anyját védelmező – testvére is odaszaladt, így sikerült kicsavarnia a vádlott kezéből a tőrt. Miután a vádlottat a fogásból elengedték, ő tovább szidalmazta a fiait és megöléssel fenyegette őket, majd elhajtott a helyszínről. A végzetes napon, azaz 2018 októberében a vádlott és a felesége is otthon tartózkodtak, a nő ebédet főzött a ház teraszán, az asztalon ezért több kés is volt. A vádlott a feleségével ismét vitatkozni kezdett, egyre agresszívabb állapotba került, majd az asztalról felkapott egy 20 centiméter pengehosszúságú kést és azzal a vele szemben álló asszonyt szurkálni kezdte. Az első szúrások annak mellkasát érték, valamint a kezét, amit védekezésül maga elé tartott. A vádlott ezután a földön fekvő nőt nagy erővel még további 35 alkalommal test szerte megszúrta. A sértett a helyszínen elvérzett, és perceken belül meghalt. A vádlottat végül a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével fogták el.

[Beillesztett cikk: Nem emlékszik felesége megölésére a szentpéterszegi férfi]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.