Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc év fegyház az agresszív biharnagybajomi férfinak

| 2021. 01. 13. | 11:03:00
Családjára, rendőrökre, majd fiatalokra támadt.
Kilenc év fegyház az agresszív biharnagybajomi férfinak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távmeghallgatás keretében január 12-én hirdetetett ítéletet a Püspökladányi Járásbíróság annak a még most is csak 28 éves biharnagybajomi vádlottnak az ügyében, aki 2018. augusztus 1-jén ittasan először saját családtagjaira támadt rá, majd a helyszínre érkező rendőrökre is. A férfit azonban még ennél is több bűncselekmény elkövetése miatt vonták felelősségre.    

A vádlott a büntetőeljárás ideje alatt újabb, a korábbinál is súlyosabb bűncselekményeket követett el. 2019. október 17-én szintén a lakóhelyén két, a háza előtt elsétáló 14 és 15 éves püspökladányi kamaszfiút támadott meg.

A védekezni eredménytelenül próbálkozó sértett ruházatát a hátán megragadta, majd bezavarta a házába, mivel őt hibáztatta azért, hogy öccsét aznap elszállították a lakásotthonba, ahonnan folyamatos szökésben volt. A sértettel lévő másik fiatal fiú a történteket hatására félelmében először mozdulni sem tudott, majd a felé tartó vádlottól megrémült és menekülőre fogta. Az agresszív vádlott azonban felszólította, hogy jöjjön vissza, majd őt is beküldte a házába. Az események itt nem értek véget, mivel a vádlott meglátta a fiú újszerű és márkás sportcipőjét, valamint szabadidőruháját és erőszakosan azt követelte, hogy vegye azokat le, különben „szétüti a fejét”. A fiatalok hiába akartak távozni, amikor végül elengedte a fiúkat, azzal fenyegette meg őket, ha értesítik a rendőrséget, hogy "akkor ne egy rendőrt küldjetek, hanem 100-at!". A megfélemlített iskolás fiúk először nem is akartak beszámolni a történtekről szüleiknek, de azok látva az egyik sértett arcán lévő sérülést, értesítették a hatóságokat. A helyszínre érkező rendőrök még aznap elfogták az elkövetőt.

Az eljárás során a vádlott valamennyi bűncselekmény elkövetését tagadta.

A bíróság a vádlott bűnösségét hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében és rablás bűntettében mondta ki. A bíró, halmazati büntetésül 9 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és mellékbüntetésként 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezte a több mint félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.