Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két éve rabolt Tégláson – akkor volt 13 éves

| 2020. 12. 04. | 12:20:00
Ítéletet hoz a Debreceni Törvényszék.
Két éve rabolt Tégláson – akkor volt 13 éves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tárgyalást tart a Debreceni Törvényszék december 11-én annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint 2018. december 31-én 2 óra körül a két vádlott kiosont a házból, majd úgy döntöttek, hogy bemennek egy nő téglási házába. Az akkor 13 éves elsőrendű vádlott egy fekete sapkát húzott a fejére, ami a szemrészénél ki volt vágva, míg másodrendű társa, az akkor 27 éves olasz férfi arcát egy sállal eltakarta, valamint mindketten kesztyűt húztak a kezükre. A sértett a háza földszintjén egy vegyesboltot üzemeltetett. A vádlottak a ház udvarára a kerítésen átmászva bejutottak, majd felmentek az első emeletre, ahol a másodrendű vádlott megpróbálta az ablakot kifeszíteni. Az udvaron lévő két kutya észrevette a vádlottakat és ugatni kezdtek, amelyre a sértett felébredt. A nő elindult a bejárati ajtó felé, hogy szabadon engedje. Amikor a nő kinyitotta az ajtót, a vádlottak rögtön rátámadtak, visszalökték a házba, ahol bántalmazni kezdték a sértettet, akitől folyamatosan azt kérdezték: „Hol van a pénz, hol van a széf?!”

A vád szerint a sértettet az ütések és rúgások közül több az arcát érte, melyet a kezével próbált védeni, közben segítségért kiáltott.

A vádlottak a nőt berugdosták az egyik szobába, ahol az olasz férfi talált egy telefonzsinórt, amivel a sértett kezeit összekötözte, száját ruhadarabokkal betömte, a szemét bekötözte, közben pedig folyamatosan megöléssel fenyegette.

A megrémült sértett azt mondta a másodrendű vádlottnak, hogy ha elengedik, akkor odaadja a pénzt. Az olasz férfi egy rövid időre a szobából távozott, majd egy 8-10 centi pengehosszúságú késsel visszatért, amivel levágta a telefonzsinórt a sértett kezéről és levette a kötést a szeméről, majd a kést az asszonynak szegezve megfenyegette, hogy megöli – fogalmaz a vád.

A vádlott és a sértett átmentek egy szobába, ahol az elsőrendű fiatalkorú vádlott már értékek után kutatott. Ekkor a 63 éves nő kivett a helyéről porcelánbögrét. A másodrendű vádlott rögtön kikapta a bögrét a sértett kezéből, amelyben több százezer forint volt, míg fiatalkorú társa kutatás közben egy pénztárcát és egy zacskót is talált, amelyben összesen 250 ezer forint készpénz volt, valamint eltulajdonította a sértett mobiltelefonját.

Miután a vádlottak távoztak a házból, a sértett keresni kezdte a telefonját, mivel azonban nem találta, így átment a szomszédjához segítséget kérni. A támadás során a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádirat szerint a vádlottak szándéka a pénzszerzés érdekében akár a sértett életének erőszakos úton történő kioltására is kiterjedt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.