Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így tud igénybe venni gyógykúrát a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben

| 2020. 09. 08. | 21:10:00
Tudnivalók a Tb által támogatott kezelésekről.
Így tud igénybe venni gyógykúrát a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alábbiakban gyűjtöttük össze azokat az alapvető információkat, amik hasznosak lehetnek azoknak, akik 2020 őszén a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben szeretnék igénybe venni a támogatott gyógykezeléseket.

Biztonsági szabályok, intézkedések

A jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben a gyógyfürdőben különösen odafigyelnek a fertőtlenítésre és higiéniás szabályok betartására. Légúti betegséggel, lázzal, hányásos-hasmenéses betegséggel a Gyógyfürdő nem látogatható.  Medencébe lépés előtt és után kötelező a zuhanyzás, valamint a papucs használat. Mindenhol kötelező a biztonságos, 1,5 méteres távolság betartása (pénztárnál, beléptetésnél, orvosi váróban, pihenő terekben, öltözőben, mosdóban, medencében, kezelőhelyeken). A mosdókban virucid kézfertőtlenítő szerek használatra kérik a vendégeket. A gyógyvizes medencék csak ülőfürdőként használhatóak és a kijelölt lejáratokon megközelíthetők.

A fenti szabályok betartása mellett a gyógyfürdő használata nem jelent nagyobb kockázatot, mint bármilyen zárt térben tartózkodás, hiszen a gyógyvíz jódtartalma eleve fertőtlenítő hatású. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő tágas terei és medencéinek száma lehetővé teszi a biztonságos távolság betartását.  Aki  úgy érzi magát biztonságban, annak maszk használata is javasolt. 

A támogatott gyógykúra ára

  • A napi csomagár december 31-ig -ig 1 900 forint hétköznapokon, mely tartalmazza az orvosi vizsgálatot, a fürdőbelépést és akár napi 4 féle kezelést.
  • Azok a vendégek, akik már legalább két támogatott gyógykúrán vettek részt, a harmadik kúrától jogosultak a 10%-os törzsvendég kedvezményre.

A SZÉP-kártya mindhárom zsebéből fizethető a gyógykúra!

Akció!

Szeptember 15-től december 15-ig kezelőlappal rendelkezőknek az Aqua-Palace Élményfürdő belépőt ajándékba adják a kúra ideje alatt heti egy alkalommal hétköznapokon. 

Egyéb kedvezmények

A Hungarospa további kedvezményeket is biztosít vendégeinek: akik legalább 4 napra érvényes kezeléscsomagot vesznek igénybe, azoknak vasárnapra ajándékba adják a gyógyfürdő belépőt.

Ezen felül a kúracsomag minden nap tartalmaz egy 0,5 liter Pávai Vajna ásványvizet, vagy 2 dl gyógyteát.

Kezelőlappal akár minden nap 20 % kedvezménnyel vehetők igénybe az Aqua-Palace élményfürdő szolgáltatásai, kezelési napokon az Árpád uszoda ingyen látogatható.

Betegségek, amelyekre a gyógykúra jótékony hatással van

A jódos, brómos, konyhasóban gazdag víz gyógyhatása rendkívül széleskörű. Elsősorban mozgásszervi betegségek esetén, ízületi- és gerincbetegségeknél, az úgynevezett kopásos panaszoknál alkalmazható.

Ezen felül törések és mozgásszervi műtétek utáni rehabilitáció során segíti a beteg felépülését, továbbá jó hatással van egyes szív- és érrendszeri betegségeknél, bőrgyógyászati, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségekre is.

A gyógykezelések felírásának szabályai

A fürdő szakorvosai a gyógykezeléseket rendelési időben, hétfőtől péntekig 7 órától 18 óráig tudják felírni a betegeknek. Sok más fürdővel ellentétben - nem kérnek beutalót és előzetesen időpontot sem kell egyeztetni.

A támogatás igénybevételéhez mindenképpen hozni kell az érvényes TAJ kártyáját és lakcímkártyáját. Érdemes elhozni a már meglévő egészségügyi panaszokkal kapcsolatos orvosi papírokat is, a gyorsabb és hatékonyabb vizsgálat érdekében.

A gyógykúrában igénybe vehető, NEAK által támogatott gyógykezelések

Masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, széndioxid kezelést és komplex gyógyászati kezelés vehetnek igénybe a betegek a gyógyvizes fürdőzés mellett. A különböző gyógykezelések kombinálva a leghatékonyabbak.

A gyógykúrában felvehető kezelések száma

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!