Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hűtőházat avattak Hajdúhadházon

| 2020. 05. 25. | 11:57:00
Látványosan épül a kisváros.
Hűtőházat avattak Hajdúhadházon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Hosszú utat járunk be mindig, amikor egy álomtól, egy jónak és hasznosnak mondható elképzeléstől hosszú évek kitartó munkájával eljutunk a megvalósításig. Hajdúhadházon az elmúlt 10 évben megmutattuk, hogy egy önkormányzat lehet aktív, cselekvő, kezdeményező, akár a gazdasági életben is. Több olyan fejlesztést valósítottunk meg, amelyek bár nem oldottak meg minden problémát a helyi gazdasági élet egy-egy területén, de azt a zászlóshajó szerepet, amire 2010-ben vállalkoztunk, betöltjük folyamatosan. Utat akarunk mutatni, s láttatni a lehetőségeket most is. Eddig nem volt hűtőház Hajdúhadházon. Most megépült az első. Hajdúhadház önkormányzata helyi mezőgazdasági vállalkozókkal, helyi őstermelőkkel együttműködve kívánja üzemeltetni. A zöldség- és gyümölcstermesztés terén elindult több jelentős és előre mutató kezdeményezés városunkban. A feldolgozó tevékenység is folyamatosan bővül. Ezekhez társítva, a termelés és a feldolgozás tevékenységét a tárolás lehetőségével segítheti a most megépült hűtőház. Kijelenthetjük, hogy ismét elindult egy előre mutató, ígéretes folyamat városunkban – fogalmazott Csáfordi Dénes polgármester a hűtőház május 21-i ünnepélyes átadóján.

Tasó László országgyűlési képviselő így fogalmazott: – A világjárvány okozta gazdasági válság komoly kihívás minden ország számára, így Magyarország számára is létfontosságú az újraindítás sebessége és sikeressége. Az is világosan kivehető, hogy megváltozik a világ gazdasága és a nemzetállamok sebezhetőségét csökkenteni kell. A globalizáció társadalmi, gazdasági és kulturális kárainak enyhítésére csak a patrióta gazdaságpolitika, a regionális, a térségi együttműködés képes. Ezt szolgálják a regionális operatív programok, a helyi gazdaságélénkítés lehetőségei, melynek során megépült az átadásra kerülő beruházás. A nagymértékben mezőgazdaságra épülő térségek, mint Hajdúhadház és a környezete, abban érdekelt, hogy a vállalkozások, őstermelők, munkáltatók és munkavállalók minél gyorsabban újra helyzetbe kerüljenek, ne szenvedjék el a gazdaság válságainak, átalakulásának kárait. Abban érdekeltek, hogy a termelők ne legyenek kiszolgáltatva a tisztességtelen piaci körülményeknek, ne legyenek kényszerhelyzetbe, az előállított termények és termelvények tisztességes áron kerüljenek a piacra. Ezért a hűtőházi kapacitás segít abban, hogy a termelvény hosszabb ideig maradjon piacképes, valamint bázisa a szomszédságában lévő vágóhídnak és hentesüzletnek. A város vezetői és a vállalkozások is abban érdekeltek, hogy minél többen maradjanak, gyarapodjanak Hajdúhadházon és a fiatalok is minél többen itt tervezhessék a jövőjüket- Ezt szolgálja a Magyar Kormány gazdaságpolitikája, ezt segítik a gazdaságvédelmi intézkedések és a beruházásösztönzés. Nem megszorítunk, hanem fejlesztünk, nem sorvasztunk, hanem beruházunk, mert ez szolgálja a az ország és lakóinak érdekeit.

A szalagot Tasó László ogy képviselő, Csáfordi Dénes polgármester, Asztalos Péter alpolgármester és Szőllős László gazdasági tanácsnok vágta át.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Hajdú-Biharban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
Sok csapadék esett, így feloldhatták a korlátozást.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.