Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan vegyek jegyet távolsági autóbuszra Hajdú-Biharban?

| 2020. 03. 25. | 16:09:00
Az okostelefon a jegyvásárláshoz önmagában semmit nem ér. +Videó.
Hogyan vegyek jegyet távolsági autóbuszra Hajdú-Biharban?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feladhatja a leckét a jegyvásárlás a Volánbusz helyközi járataira, miután a társaság március 24- Facebook közleménye szerint ezt a lehetőséget a járványhelyzet miatt átmenetileg felfüggesztették. Jegyeket és bérleteket a Volánbusz pénztáraiban továbbra is lehet venni, ilyenekből azonban, mint ezen az oldalon is látható, nincs túl sok a megyékben. Hajdú-Biharban mindössze Berettyóújfaluban, Debrecenben, Hajdúböszörményben és Hajdúszoboszlón működik Volán-pénztár a helyi buszállomáson.

A társaság ugyanakkor lehetővé tette az internetes jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációján keresztül. Ez viszonylag egyszerű és kényelmes módja a jegybeszerzésnek.

Viszont, ugye, internet, email cím, mobiltelefon és bankkártya szükséges hozzá.

Tanuljuk meg együtt!

  1. A mobiltelefonunkon található Google Play Áruházból / App Store-ból töltsük le a „Közlekedési mobiljegy” alkalmazást!
  2. A regisztráció során adjunk meg egy felhasználói nevet (nyugodtan lehet a sajátunk rövidített verziója) , egy tetszőleges, de a szabályoknak megfelelő jelszót, egy email-címet, a telefonszámunkat +36-os előhívóval, majd tegyünk pipát az adatvédelmi tájékoztató és az üzletszabályzat négyzetébe. Ha leokézzuk, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer levelet küld a megadott email-címre. Ebben találjuk az ügyfél-azonosító számunkat, továbbá egy, a levél szövegétől eltérő úgynevezett linket. Utóbbira kattintsunk rá a fiókunk aktiválásra érdekében! Mindez leírva bonyolultabb, mint megcsinálni.
  3. Lépjünk vissza a Közlekedési mobiljegy alkalmazásba, amely most néhány személyes adat bepötyögését kéri (név, ország, lakcím).
  4. Gyakorlatilag ettől a ponttól kezdve vásárolhatunk az alkalmazáson keresztül. Nemcsak teljes árú, hanem 50 és 90 százalékos jegyeket is. Fontos: amennyiben megnyomjuk valamelyik jegyvásárlási gombot a telefon kijelzőjén, egy újabb menün keresztül azt láthatjuk, hogy nem a kiindulási hely nevét kell beütnünk a célállomással együtt, hanem adott kilométerre vásárolhatunk jegyet. Így például egy helyközi teljes árú menetjegy 10 kilométerre 250 forintba, 20 kilométerre 370 forintba, 100 kilométerre 1860 forintba kerül (a választék ennél lényegesen szélesebb, mindenki találhat számára kedvezőbbet).
  5. A menetjegy kiválasztását követően megjelölendő annak érvényességi ideje, majd a „Bankkártya fizetési mód” kiválasztása után adjuk nyomjuk meg a Tovább gombot.
  6. Az „Összegző” pontban vagyunk, ahol láthatjuk, hogy milyen típusú menetjegyet választottunk, mikortól felhasználható,  és mennyi pénz fizetendő. Ha valamit változtatnánk, a bal felül látható, visszafelé mutató nyíllal visszaugorhatunk az előző menübe.
  7. A fizetés a Simple Pay programot használja, nincs más dolgunk, mint megadni a bankkártya számát, a kártyabirtokos nevét, a lejárat dátumát és a CVC/CVV számot (hátoldal, három számjegy). A sikeres vásárlásról üzenetet kapunk az alkalmazáson keresztül. A jegy immár elérhető.
  8. A jegyet vagy a mobiltelefonon vagy kinyomtatva mutassuk fel a sofőrnek felszálláskor!

A mobilvásárlási lehetőség hiányában – most úgy tűnik – sokkal körülményesebb lesz jegyet váltani a Volán buszaira. Hiszen ha működik is pénztár egy városban, oda kell jutni. Arról nem beszélve, hogy a települések sokaságán jelenleg egyáltalán nincs lehetőség más módon jegyhez jutni, mint mobiltelefonon keresztül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.