Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatalkorúak börtönébe küldenék a hajdúhadházi gyilkosokat

| 2020. 02. 25. | 11:07:00
Úgy megverték a 66 éves férfit, hogy az belehalt sérüléseibe.
Fiatalkorúak börtönébe küldenék a hajdúhadházi gyilkosokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minősített emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hét fiatalkorú vádlott ellen, akik durva módon bántalmazták az idős sértettet és a házából készpénzt, édességet, cigarettát loptak – áll az ügyészség február 25-i közleményében.

A vád szerint az öt fiatalkorú fiú és a két fiatalkorú lány egyike unokatestvérek, illetve szomszédok, míg a másik fiatalkorú lány az egyik vádlott barátnője. Hajdúhadházon köztudomású volt a sértett lakókörnyezetében, hogy nagyobb mennyiségű élelmiszert, édességet és cigarettát halmozott fel otthon, és azt minimális haszonnal értékesítette a helybelieknek a kora reggeli, illetve a késő esti órákban. A vádlottak is rendszeresen vásároltak tőle, így tudták, pénze is van. 2019. május 8-án két fiatalkorú fiú elment a sértett házához, ahová egyikük vásárlási szándékot színlelve becsengetett, míg társa beugrott a kerítésen át az udvarra. A csengetésre az idős sértett kiment a kapuhoz, majd az udvaron tartózkodó vádlott ekkor egy vasrúddal fejen ütötte. A sértett ettől megtántorodott, de még tudott védekezni, a közelben lévő fakarót akarta magához venni, mire a két vádlott megijedt, majd elszaladt a helyszínről.

Néhány nap elteltével a vádlottak további öt társukat szervezték be azért, hogy újra rátámadjanak a sértettre.

2019. május 13-án a vádlottak egymás között felosztották a feladatokat, megállapodtak abban, hogy a két fiatalkorú lány, valamint további két fiatalkorú fiú a ház környékén fog figyelni, egy társuk közvetlenül a sértett háza előtt fog várakozni, míg három fiatalkorú fiú behatol az ingatlanba. Az esti órákban valamennyien megjelentek a sértett házánál, három fiatalkorú fiú a kerítésen át beugrott az udvarra, erre a kutyák ugatni kezdtek. Ezt hallván a sértett kiment, elindult a kapu irányába. Ekkor az udvaron lévő vádlottak a náluk lévő fakaróval és vascsővel őt többször fejbe ütötték, mire a sértett összeesett, és a földre került – írja a vád. A földön fekvő férfit tovább ütötték, test szerte nagy erővel megrugdosták.

A férfi ütlegelése után az egyik vádlott kiszaladt az utcára, míg másik két társa bement a házba, ahol a sértett mozgáskorlátozott feleségét felszólították, adja át a készpénzüket.

Meghalt a 66 éves férfi

A megfélemlített asszony elmondta, készpénzük (ötezer forint) a konyhaasztalon van. Azt a vádlottak elvették, majd a ház többi helyiségében kutatva még hatezer forintot loptak el. Ezután két kartondobozba cukrot, csokoládét, csipszet, cigarettát és energiaitalt pakoltak, és azokkal együtt távoztak a sértett házából. Ezután a vádlottak valamennyien a közelben lévő lakatlan házban találkoztak, ahol a lopott édességen és cigarettán megosztoztak. Az eljárás során a nyomozóhatóság a vádlottaktól a lopott élelmiszer egy részét lefoglalta, és kiadta a sértettnek, ezáltal a közel 50 ezer forint kár csekély mértékben megtérült.

A három fiatalkorú fiú bántalmazása miatt az idős férfi a fején és a mellkasán szenvedett többszörös csonttöréses, repesztett és hámhorzsolásos sérülést, melynek következtében életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség négy letartóztatásban lévő vádlott ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények, míg a szabadlábon lévő további három fiatalkorú vádlott ellen felfegyverkezve, csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

[Beillesztett cikk: Emberölés Hajdúhadházon – pár ezresért, zöldségért...]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Franciás séta Debrecenben – sokat lehet belőle tanulni!
Franciás séta Debrecenben – sokat lehet belőle tanulni!
A sport mellett szimbolikusan érintik az irodalmat, a képzőművészetet, a történelmet és természetesen a gasztronómiát is.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.