Hirdetés

Vészfékezés helyett dudált: meghalt a polgári biciklis

civishir.hu

2020.01.21. 08:34

Vészfékezés helyett dudált: meghalt a polgári biciklis
Fotó: police.hu

Most emeltek vádat: a debreceni ügyész örökre eltiltaná a vezetéstől.

Hirdetés

A 22 éves vádlott tavaly március 29-én 20.30 körül, a sebességhatárt túllépve, mintegy 60 km/h sebességgel közlekedett Audijával a polgári Hajdú utcában. Haladása során észrevette, hogy vele szemben, a kanyarodó forgalmi sávban világítás és fényvisszaverő mellény nélkül, a közúti forgalommal szemben közlekedik egy kerékpáros.

A vádlott lassító fékezést hajtott végre, majd hangjelzést adott a sértettnek, aki a kürt hallatán áttért a vádlott forgalmi sávjába, ahol összeütköztek. A sértett a kerékpárjával együtt a gépkocsi motorháztetőjére került, és több mint 30 méter megtétel után az aszfaltra esett.

A baleset következtében az erősen ittas állapotú, 24 éves sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset a vádlott többszörös KRESZ szabályszegése miatt jött létre és a sértett halála is ezzel összefüggésben következett be. Ha az autóvezető betartotta volna a megengedett 50 km/h sebességet és a veszélyhelyzetre azonnali, intenzív fékezést végzett volna, a baleset bekövetkezése elmaradt volna.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy emellett a járásbíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.
Polgárbiciklisgázolás

Szóljon hozzá!

Hirdetés