Hirdetés

A püspökladányi költő darabját vastapssal jutalmazták

hbmo.hu

2020.01.21. 14:15

A püspökladányi költő darabját vastapssal jutalmazták

A debreceni Hajdú Táncegyüttes is fellépett Nagyváradon.

Hirdetés

A püspökladányi születésű G. Nagy Ilián Csaba királyfi című rockoperájára fél nap alatt elfogytak a belépők. A darabot január 18-án két időpontban is bemutatták a Szakszervezetek Művelődési Házában, mindkét alkalommal teltház előtt. Összesen több mint ezerötszázan látták a székely nemzeti rockoperát, mely a Tudás Alapítvány támogatásával, valamint az RMDSZ nagyváradi és Bihar megyei szervezetének közreműködésével érkezett Nagyváradra. Ingyenes volt, de a helyek korlátozott száma miatt meghívókat kellett igényelni, melyek egyetlen délelőtt alatt elfogytak. Az előadás előtt a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés nevében Bulcsu László alelnök mondta el gondolatait. Az ehhez hasonló nemzetépítő és azonosságtudat-erősítő programok fontosságát, és a kulturálisan egységes Biharország általuk történő megerősítését hangsúlyozta.

A magyar kormány 2020-at a Nemzeti Összefogás Évének nyilvánította, a nemzeti összetartozás művét ennek jegyében adták elő Nagyváradon. A cél: a felnövekvő generáció nemzeti öntudatra nevelése.

A darabban kolozsvári, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi opera- és rockénekesek léptek fel, a debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével.
PüspökladányNagyváradCsaba királyfi

Szóljon hozzá!

Hirdetés