Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért válhat a Bitcoin a jövőbeli pénzügyi rendszereket formáló tényezővé?

| 2022. 11. 23. | 16:17:00
Összefoglaltuk, hogy ez a virtuális valuta miként formálhatja át a jelenlegi gazdasági rendszerek jövőjét. 
Miért válhat a Bitcoin a jövőbeli pénzügyi rendszereket formáló tényezővé?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem árulunk el titkot, ha azt mondjuk, hogy a virtuális valuták világa gyorsan növekszik és fejlődik.  És a digitális valuták fokozatosan a hagyományos pénzügyi rendszerek irányába haladnak.  Manapság a világon több millióan használják a kriptovalutákat.  Sőt, a közszférában és a magánszektorban is egyre inkább elterjed az a nézet, miszerint a kriptovalutákat is be kell vonni a pénzügyi folyamatokba. Tudj meg többet: https://immediate-edge.live/hu/

Vannak, akik a Bitcoint egy különleges fizetési módnak tartják. Mások szerint ez a digitális valuta egy kiváló befektetési lehetőség és értéktároló eszköz. Előfordul, hogy a Bitcoin alternatív megoldást kínál a hagyományos bankrendszerek lehetőségeire. Mindez azért van, mert a hagyományos eszközökhöz és fizetési módokhoz képest a Bitcoin rendelkezik bizonyos előnyös tulajdonságokkal.

A Bitcoin olyan, mint egy új típusú pénzeszköz, ami digitális platformokon és az interneten használható.  Ez a tulajdonság teszi lehetővé a Bitcoin és a többi virtuális valuta számára, hogy az értékek átváltásának összességében a legegyszerűbb, legbiztonságosabb, legolcsóbb megoldását valósítsák meg.

Sokoldalúság

Ezzel a digitális valutával fizethetünk szolgáltatásokért vagy termékekért.  A Bitcoin befektetési stratégiánk szerves részét képezheti. Viszont, ami legfontosabb, ezt a digitális valutát egyetlen központi felügyeleti szerv sem befolyásolhatja. Így a digitális pénztárcában tárolt tokenek teljes biztonságban vannak, függetlenül attól, hogy a kormány éppen milyen nehézségekkel küzd.

Egyenlő esélyek

A Bitcoin-hálózathoz bárki csatlakozhat, függetlenül attól hol született, vagy éppen hol él. A kriptovaluta értékesítéséhez, illetve vásárlásához csupán egy internet-összeköttetéssel rendelkező eszközön, mondjuk egy okostelefonon, olyan kereskedő platformokhoz kell hozzáféréssel kell rendelkezni, mint például a BitQT.  Mindazonáltal a Bitcoin egyenlő esélyeket minden felhasználójának.

Gazdasági szabadság

Ahogy azt már említettük, a Bitcoin mindenkinek egyenlő esélyeket biztosít. És ez jelentősen megnöveli az egyének gazdasági szabadságát.  A digitális valutát nem korlátozzák országhatárok, ezzel pedig megvalósulhat az eszköz szabad kereskedelme még ott is, ahol a kormány felügyeli az egyének pénzügyeit. Egyes területeken az infláció komoly gondot jelent. Azonban a Bitcoin a fizetési és megtakarítási ügyletekben alternatívaként szolgálhat a nem igazán működőképes hagyományos valutákkal szemben.

Szélesebb befektetési stratégia

A Bitcoin viszonylag egyszerűen beépíthető befektetési stratégiánkba, hiszen ez a virtuális valuta különböző módokon elérhető és használható. Például a Bitcoin megvásárolható és tárolható. Értéke a 2009-es szinte nulla értékről mára több ezer US dollárra emelkedett. Egy másik megoldás, hogy a Bitcoin ingadozását kihasználva, a Bitcoin vásárlásával és értékesítésével tehetünk szert profitra.

Alacsony tranzakciós díjak

A Bitcoin használatának egyik jelentős előnye az alacsony tranzakciós díj. Hagyományos fizetőeszközök esetében a nemzetközi tranzakciók díja magasra szökhet. Ezzel szemben a Bitcoin tranzakciók olcsóbbak és gyorsabbak is. Éppen ezért a befektetők és a kereskedők az alacsony tranzakciós díjaknak köszönhetően választják a Bitcoint.

Decentralizált pénzügyi megoldás

Egyre több magánszemély és intézmény keres biztonságos, könnyen elérhető és átlátható pénzügyi rendszert. Ennek elsődleges oka, hogy a jelenlegi központosított gazdasági rendszer hátrányai nem biztosítják a felhasználók igényeinek megfelelő hitelességet és szabadságot.

Következésképpen, a decentralizált pénzügyi megoldás nagyobb tranzakciós biztonságot és átláthatóságot valósít meg. A decentralizált finanszírozási megoldások, még idővel akár a hagyományos pénzügyi rendszerek egyes folyamatait is kiválthatják. Manapság a decentralizált pénzügyi megoldások egyre inkább elfogadottá válnak a kereskedés, a befektetés, a kölcsönzés és hitelezés területén. A kriptovaluta-kereskedés egyre növekvő elérhetősége, illetve az iránta fellépő egyre nagyobb igény a decentralizált finanszírozási megoldások egyre népszerűbbé válnak szerte a világon.

A lényeg

A Bitcoin története sokatmondóan fogalmazza meg a jövőbeli pénzügyi rendszerekben várhatóan betöltött szerepét.  Szakértők egyre többször utalnak arra, hogy a blokklánc vagy a Bitcoin működését biztosító technológia felbonthatja a hagyományos gazdasági rendszereket. Ezzel a technológiával a Bitcoin használóinak nem kell harmadik felek szolgáltatásait igénybe venniük a tranzakciók megerősítéséhez, ellenőrzéséhez vagy hitelesítéséhez. Ahogy ez a technológia egyre elfogadottabbá válik, egyre több gazdasági szektor fogadja el és ismeri el a pénzügyi világ életképes alternatívájaként. Éppen ezért a Bitcoin és az egyéb virtuális valuták a jelenkori világ új pénzügyi rendszerét alkothatják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés