Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Adósságrendezés hitelkiváltással

| 2020. 01. 21. | 19:03:00
Előnyök és kizáró okok.
Adósságrendezés hitelkiváltással
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Manapság nagyon nehéz megteremteni a megfelelő anyagi hátteret, de a hiteleknek köszönhetően szinte mindenki elérheti azokat a kívánt dolgokat, amelyek az életben való előrelépésben segítik. Bár nagy segítséget nyújtanak a hitelek, nem szabad elfelejteni, hogy felvételük veszéllyel is járhat, ha nem figyelünk oda kellően. A hitelfelhalmozás ugyanis még nagyobb anyagi problémákat hoz a fejünkre.

De természetesen, mint mindenre, erre is van megoldás. Ez pedig nem más, mint az adósságrendező hitel. Ennek a segítségével a tartozások egy jelzálogként élnek tovább, vagyis ingatlannal mindenképp rendelkeznünk kell. Kicsit ijesztő lehet, hogy a tartozás rendezése egy újabb hitellel történhet meg, de abszolút működőképes tud lenni.

Mi az az adósságrendező hitel?

Ha nincs elég fedezetünk a meglévő hitelek rendezésére, vagy ha egyszerre több tartozásunk van, akkor megfelelő választás lehet az adósságrendező hitel. Ugyanakkor sokan összetévesztik a hitelkiváltó hitellel, amely igaz, hogy sokban hasonlít az adósságrendező hitelhez, mégsem ugyanaz.

Utóbbi sokkal szélesebb lehetőséget biztosít arra, hogy rendezhessük az anyagi problémáinkat, helyzetünket.  Ha egy vagy több jelzálogot szeretnénk kiváltani, akkor elég a hitelkiváltó hitelt igényelnünk. Míg az adósságrendező hitellel a jelzálog és a fogyasztói hiteleink kiváltását is megoldhatjuk. Ez olyan segítség tud lenni az emberek számára, amit a bankok egy összegben, és ezáltal egy kedvezőbb havi törlesztő részletben határoznak meg. Így, ha te egyszerre szeretnéd a személyi kölcsönöd és a hitelkártya adósságod rendezni, akkor az adósságrendező hitelt érdemes választani.

Az adósságrendező hitel felvételének folyamata és ideje

Számos ellenőrzési folyamatot bonyolítanak le a bankok, ahol több hónapra visszamenőleg ellenőrzik a bankszámlakivonatunkat, valamint a bank saját keretrendszerébe tartozó igazolások is szükségesek. Az átfutási idő, ezért sokszor hosszadalmas, hiszen csakis a hitelmúltunk alapos kivizsgálása után vonhatóak össze a jelenlegi hiteleink.

Hogyan igényelhetjük az adósságrendező hitelt?

Fontos tudni, hogy a bankok csak a jó adósoknak fogadják el a hitel igénylését, vagyis azoknak, akik korábban is pozitív fizetési magatartást tanúsítottak. Valamint elkerülhetetlen a különböző szolgáltatónál fennálló hitelek leigazolása és pontos dokumentálása.

Milyen dokumentumokra van szükségünk a hitel igényléséhez?

  • Személyazonosságot igazoló dokumentumra
  • Lakcímkártyára
  • Jövedelmet igazoló dokumentumra

De ezeket leszámítva a bankok további iratokat is elkérhetnek, amelyek kapcsolatban vannak a havi kiadásainkkal.

Milyen előnyei vannak?

  • Forint alapú
  • Nem kell a fizetésünket a bank részére utaltatni
  • Nem szükséges bankszámlát nyitni az adott banknál hiteligénylésért cserébe
  • Teljesen online, papír nélküli hitelfelvétel
  • Több hitel esetén egyszerűbb lesz az ügyintézés

Mik számítanak kizáró oknak?

  • Ha volt 30 napnál hosszabb befizetési késedelmünk a korábbi hiteleink törlesztésénél, akkor rossz adózók leszünk a bank számára.
  • Ha szerepelünk a negatív KHR vagyis a Központi Hitelinformációs Rendszer listáján, ahol a magányszemélyek ás vállalkozások összes bankkártya-visszaélését, hitelmulasztását, és csalását 5 évig vezetik.
  • Ha nem töltöttük be a 18. életévünket.
  • Nem rendelkezünk magyarországi lakcímmel és okmányokkal.

Mikor érdemes az adósságrendező hitelben gondolkodni?

Nemcsak a kölcsönösszeg és a felvételének feltételei, de a THM is különbözhet a bankoknál, így nem érdemes elkapkodni a döntést. Minden esetben célszerű alaposan megnézni, hogy melyik a számunkra legjobbnak ítélt megoldás. Óriási segítség, hogy szinte mindegyik adósságrendező hitelt folyósító bank rendelkezik saját online kalkulátorral, ahol az adataink megadásával pillanatokon belül kapunk egy képet arról, hogy merre is kell elindulnunk.

Összességében azt lehet mondani, hogy annak nyújt teljes bizonyossággal segítséget ez a hitelforma, akinek minden esetben fizetnie kell a fennálló tartozásait, de szeretné havi kiadásait csökkenteni, hogy egy jobb és könnyebb életszínvonalat tudjon magának és családjának is biztosítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.