Hirdetés

Hirdetés

A debreceni gyárépítést aláíró német lesz a BMW feje

Cívishír

2019.07.19. 15:07

A debreceni gyárépítést aláíró német lesz a BMW feje
Képünkön Papp László polgármesterrel az ünnepélyes szerződéskötés alkalmával (Fotók: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Oliver Zipse tavaly ősszel járt a cívisvárosban.

Hirdetés

Hirdetés

Oliver Zipse lesz a BMW AG igazgatótanácsának új elnöke augusztus 16-tól – írja a Portfolio.hu a német vállalat közlése nyomán.

A döntést a müncheni központú vállalatcsoport felügyelő bizottsága hozta meg az egyesült államokbeli Spartanburg városában tartott július 18-i ülésén. Oliver Zipse az elnöki tisztséget Harald Krügertől veszi át, aki július elején tájékoztatta a BMW AG felügyelő bizottságának elnökét arról, hogy nem kívánja megkezdeni tisztségének második periódusát. A szakember augusztus 15-i hatállyal, közös megegyezéssel távozik a vállalatcsoport igazgatótanácsából. 

A BMW AG igazgatótanácsának új elnökévé kinevezett Oliver Zipse 2015 óta tagja a müncheni központú vállalatcsoport igazgatótanácsának, amelyben jelenleg a BMW Group gyártási részlegért felelős tisztséget tölti be.
1991-ben gyakornokként kezdte a BMW-nél

Oliver Zipse írta alá az évi 150 ezer személyautó gyártására létrehozandó debreceni üzemépítésről szóló szerződést tavaly ősszel. Akkor a Debreceni Egyetemen arról is beszélt, hogy két év alatt 160 helyszínt vizsgáltak meg, mielőtt elkötelezték magukat a cívisváros mellett. 

BMWDebrecenOliver Zipse

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.