Hirdetés

Hirdetés

15 milliós bírság a Wizz Airnek

MTI

2019.03.06. 15:39

15 milliós bírság a Wizz Airnek

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.

Hirdetés

Hirdetés

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt első fokon 15 millió forintos bírságot szabott ki a Fővárosi Kormányhivatal a Wizz Air diszkont légitársaságra – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán az MTI-vel. 

A közlemény szerint a fővárosi kormányhivatal Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár kezdeményezésére - a légitársaság januári poggyász-incidense nyomán – indított eljárást a Wizz Airrel szemben. Felidézték:

a Wizz Air W62498-as számú, január 26-án Dubajból Budapestre tartó járatának utasai csak a budapesti leszállást követően kaptak tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a feladott poggyászok egy része nem érkezett meg a célállomásra.

A kormányhivatal az eljárás során megállapította, hogy a járaton utazó 70 utas összesen 90 csomagját a társaság nem az általános szerződési feltételeiben vállaltaknak megfelelően az érintett járaton szállította, hanem későbbi időpontban, más járaton. A csomagok csak három nappal később érkeztek meg a célállomásra, amelyről az érintett utasok nem kaptak megfelelő tájékoztatást a kellő és elvárható időben – írták.

Wizz Air

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.