Hirdetés

Megnyílt az első cigány étterem!

MTI

2011.10.18. 16:49

Megnyílt az első cigány étterem!
Töltött káposzta is lesz (A kép illusztráció)

Békés – Kira – ez a neve az első, pizzériából átalakított roma vendéglőnek, ahol a hagyományos cigány konyha remekei mellett mérsékelt árak fogadják a betérőt.

Hirdetés

Hirdetés

Cigány tyúkos káposzta, kacsanyak késsel vágott tésztával, illetve csirke farhát móringgal - ilyen és ehhez hasonló ételek szerepelnek az ország első roma vendéglőjének étlapján Békés városában. cigány származású Ásós Géza elmondta: a napokban megnyílt étteremben mindenekelőtt a tradicionális roma ételeket szolgálják fel, és a főzés alapja a finomság mellett az olcsóság. Az új étterem főszakácsa a roma tulajdonos családjának segítségével sajátította el az ételek elkészítésének fogásait. A csirke farhát móringgal például úgy készül, hogy a főtt krumplit hagymásan készítik elő, majd piros fűszerekkel ízesítik.

Az Uniónak is tetsző körülmények

A Kira vendéglő tulajdonosa abban bízik, hogy sikert arat vállalkozása, mert a roma ételeket, például a töltött káposztát hétköznap is felszolgálják, és ez nem jellemző a magyarországi éttermek kínálatára. A vállalkozó egyébként egy korábbi pizzériát alakított át, és mint fogalmazott, száz négyzetméteres konyhája a legkényesebb uniós előírásoknak is megfelel. Az étteremben rövidesen autentikus roma zene várja majd az érdeklődőket.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.