Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mik a legfontosabb szerszámok a felújítási munkákhoz?

| 2022. 12. 15. | 15:23:00
XXX
Mik a legfontosabb szerszámok a felújítási munkákhoz?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha profi végeredményt szeretnél elérni a felújítási munkák során, akkor nagyon fontos, hogy a megfelelő alapanyagokat használd. Ugyanakkor a szerszámok minősége, kialakítása is rengeteget számít, szóval a munkavégzéshez használt eszközök kiválasztását sem szabad a véletlenre bízni.

Először is érdemes alaposan átgondolnod, hogy milyen munkafolyamatokat kell majd elvégezni. A festéshez például fel kell higítani a festékeket, de szükség lehet a fal kiegyenlítésére, kezelésére is. Sőt, az is előfordulhat, hogy pluszban még falazni és burkolni is fogsz majd. 

Még nem állnak rendelkezésedre az ezekhez szükséges szerszámok? Akkor figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház szerszámok kínálatát. Itt kizárólag magas minőségű munkaeszközök közül tudsz választani, amikkel kényelmesen és eredményesen tudsz dolgozni.

Ha kicsit többet is megtudnál ezekről a munkaeszközökről, akkor olvass tovább, ebben a cikkünkben ugyanis górcső alá vesszük őket. Nem csak a festőszerszámokról és a keverőgépekről lesz szó, hanem a kőműves és burkolási feladatokhoz nélkülözhetetlen eszközökről is. 

Festőszerszámok

Ahhoz, hogy a megfelelő minőségben fel tudd vinni a festékeket a falra, szükséged lesz a festőszerszámokra. Sok esetben szükség van a fal előkészítésére is, ami azt jelenti, hogy nem csak a különböző méretű ecseteknek és hengereknek kell kéznél lenniük. A gletteléshez nélkülözhetetlen a spakli, a spatulya, illetve a glettvas használata, így ezek beszerezését is napirendre kell tűznöd. 

Keverőgépek és -szárak

A festéket jellemzően sűrű állagban tudod megvásárolni, amit aztán fel kell higítanod vízzel a megfelelő arányban. Ezt a feladatot manuálisan is megcsinálhatod. Ez esetben csak egy festékedényre és lehúzó rácsra lesz szükséged, de akár egy festőszett is jó megoldás lehet. Ha viszont gyorsabban szeretnél haladni, akkor keverőgépeket és a hozzá való szárakat is használhatod. 

Kőműves szerszámok

Előfordulhat, hogy nem a gletteléssel vagy a festéssel kell kezdenünk a munkát, hanem a falazással. Tipikusan ilyen, amikor egy helyiséget le szeretnénk választani egy válaszfallal, amit aztán befestünk egy szép színnel. Ilyenkor a kőműves szerszámokra is szükség lesz, például vakolatkanálra, acél simítóra, fogazott glettelőre és kézi csiszolóra.

Burkolószerszámok

Ha a felújítást a konyhában vagy a fürdőszobában végzed, akkor előfordulhat, hogy a lefestett falfelületet ki fogod csempézni. Ezt azonban csak akkor tudod profi módon megcsinálni, ha rendelkezésedre állnak a kifejezetten burkolásra kifejlesztett szerszámok. Szükséged lesz például egy fugasimítóra, és egy csempevágó is nagyon hasznos lehet.

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, hogy mik a legfontosabb munkaeszközök, amiket be kell szerezned a festéshez. Ha a minőségi szerszámok rendelkezésedre állnak, akkor már csak az alapanyagokon, illetve a kézügyességeden múlik a végeredmény.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés