Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meséljen a függöny is a gyerekszobában

| 2022. 12. 08. | 16:25:00
XXX
Meséljen a függöny is a gyerekszobában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyerekszoba megtervezése és berendezése csodás tevékenység, figyelj oda arra, hogy gyermeked személyisége is megjelenjen benne. A lakás egyik különleges helyiségéről beszélünk, ami bizony speciális bánásmódot igényel. Bármilyen stílusú a lakásod többi helyisége, a gyerkőc szobája legyen egyedi és kivételes. 

A bútorok és a lakástextilek illeszkedjenek a gyermek életkorához és ízléséhez, valamint mindig vedd figyelembe gyermeked elképzeléseit is!

Milyen függönyt válassz a gyerekszobába?

A függönnyel drámai változást lehet elérni, mivel nagy felületű és szembetűnő, ezért nem mindegy, hogy milyet vásárolsz. Az Eking mesefigurás függönyei a legkisebbek számára nyújtanak megoldást arra, hogy szobájuk meghitt és varázslatos légkörű legyen.

Ne tegyél a gyerekszobába díszes, habos-babos csipkefüggönyöket. Egyrészt nem illik a kicsi környezetébe, másrészt a csipkefüggöny szálai között könnyen megül a por, és egy allergiás gyermek érzékeny lehet rá. Ezenkívül ez a függöny könnyen meg is sérülhet egy hevesebb játék során, amikor egy kisautó vagy egy műanyag kard beleakad a szálaiba. Ugye te sem szeretnél azon izgulni, hogy a nagyi féltve őrzött stafírungja kakaófoltos lesz?

A legjobb választás egy gyerekfüggöny, amiről mesehősök integetnek a kis lakóra. Ezek a függönyök strapabíróak, gyakran ki lehet őket mosni és ha véletlenül megsérülnek, akkor könnyedén vásárolhatsz egy másikat. Nem beszélve arról, hogy egy idő után úgyis változik a gyerkőc ízlése, vagy elkezd kiskamasszá válni és úgyis át kell rendezned az egész birodalmát.

Mi a funkciója a függönynek?

Sokan azt is megkérdőjelezik, hogy szükséges-e egyáltalán a gyerekszobába függönyt rakni: határozott igen erre a válaszunk. Az egyik legfontosabb szempont a dekorálás, hiszen egy jól megválasztott függöny vidámmá teszi a szobát és megfelelő inspirációt ad a gyermeknek.

Ezenkívül a fényvédelem és a biztonságérzet is fontos, hiszen a függöny tompítja a tűző napot, és megváltoztatja a bejövő fény színét is. Figyelj erre, amikor függönyt választasz. Sötétítésre mindenképpen szükség van, ezért ha nincs redőny vagy roló az ablakon, akkor gondoskodj sötétítőfüggönyről is. Ez nagyon lényeges, mert nem jó, ha belátnak a gyerek szobájába este, sötétedés után, és neki is biztonságosabb, ha be tudja húzni a függönyt.

A gyerekszoba hangulata

Igyekezz harmonikus érzetet kelteni, amikor a kiegészítőket válogatod. Ne zsúfold túl a szobát se színekkel, se pedig mintákkal. A túlságosan élénk szoba nyugtalanítani fogja a gyermeket. Ha kicsi a szoba, akkor inkább apró mintás függönyt válassz, ha pedig nagy, akkor nyugodtan vásárolhatsz nagy figurákkal díszített függönyt. Az alacsony belmagasságot függőleges mintával tágíthatod.

A gyermek sok időt tölt a szobájában, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen miliő veszi őt körül. Amikor a szobáját tervezed, vedd figyelembe a fenti szempontokat, valamint hallgasd meg az ő elképzeléseit is, és így alakítsd ki a végső állapotot. Vegyék a kicsit körbe kedvenc mesefigurái, és meséljenek neki a függönyök is!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Macska szorult helyzetben – a debreceni tűzoltók segítettek
Macska szorult helyzetben – a debreceni tűzoltók segítettek
A Mikszáth Kálmán utcában kellett a létra.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Feledi László 83 bajnoki meccsen lépett pályára a Lokiban.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!