Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kertünk egészséges kincsei

| 2022. 12. 17. | 09:38:00
XXX
Kertünk egészséges kincsei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A saját kertben vagy az erkélyen termesztett zöldség, gyümölcs és fűszernövény nemcsak örömet okoz, de gazdagítja étrendünket is. És a legjobb az egészben: nincs szükség hatalmas kertre a termesztéshez. Sokféle növény nevelhető cserépben, így az erkélyen is. A romló gazdasági feltételek és az ökológiai, valamint a fenntartható életmód iránti fokozott érdeklődés miatt sokan a mezőgazdaság felé fordulnak, hogy kiegészítsék családjuk étrendjét. Azonban, ha valamilyen okból kifolyólag mégsem lehetséges a saját termesztés, válasszuk a Tesco akciós újságokban és Aldi akciós újságokban szereplő hazai zöldségek és gyümölcsök tömkelegét. A Tesco akciós újság lapozható változata megtekinthető a Tesco online felületén éppúgy, mint az Aldi oldalakon megtalálható az Aldi akciós újság lapozható formában is.

Zöldségeskert

A zöldségválaszték növekvő változatossága hozzájárul a kertek hasznos részeinek korszerűbb megoldásához. Az elmúlt években számuk számos érdekes zöldségfajtával bővült, amelyek hasznos és díszítő értékkel is bírnak. Egy modern veteményesből nem hiányozhat például a mángold, a különféle leveles saláták, karalábé, kelkáposzta, hüvelyesek, póréhagyma, spenót, saláta, paradicsom, paprika, cukkini és a sütőtök sem. Különlegessé tehető a zöldségsarok egy egzotikus articsókával, sokoldalú édesköménnyel, göndör petrezselyemmel, de nem szabad elfeledkezni a tavasszal szépen virágzó rebarbaráról és a metélőhagymáról sem.

Gyümölcsösök

A gyümölcsbokrok és fák szinte minden kertben a leggyakrabban termesztett növények közé tartoznak. Amellett, hogy hasznosak a különféle kis bogyóterméseikkel és gyümölcseikkel, vonzóak a különféle színű és formájú illatos virágaikkal is. A gyümölcs egészségi fontosságával kapcsolatban leggyakrabban a vitamintartalmat emelik ki. A magányos fák formájú klasszikusokhoz a tövis nélküli szederrel benőtt falak, pergolák és elválasztó rácsok is készíthetők, melyet áfonyával, ribizlivel, málnával, egressel lehet befuttatni. Ha van elég hely, ültethet homoktövist vagy somfát. Különféle eperfajtákat is koncentrálhat szabad helyekre. Az erdei szamóca folyamatos talajtakarást és sok apró ízletes gyümölcsöt biztosít. A Tesco akciós újság lapozható változataiban, valamint az Aldi akciós újság lapozható kiadványaiban számtalan hazai és külföldi gyümölcsöt találni kedvezményes áron. Az aktuális Aldi akciós újság lapozható formában csakúgy, mint a Tesco akciós újság lapozható változata megtalálható az akciókat összegyűjtő Kaufino portál felületén is.

Fűszernövények

A gyógy- és fűszernövények a modern használati kert fontos részét képezik. Beleférnek a zöldségek közé, megóvják a kártevőktől és támogatják a növekedésüket, de külön virágágyásban is termeszthetők. Az egynyári fűszernövények közül ne feledkezzünk meg különösen a bazsalikomról. Hálás választás a kerti majoránna, kapor vagy kevésbé ismert borágó, melyek fiatal levelei és kék virágai használhatók fel. Az évelő fűszernövények közül az illatos kakukkfű, rozmaring, zsálya, majoránna, levendula vagy üröm jól mutat és jótékony hatású is. Mindezek a gyógynövények a napos és melegebb helyeket részesítik előnyben.

A zöldség-, fűszer- és gyümölcstermesztés ismét egyre népszerűbb a kertekben. Míg nem is olyan régen minden új kert legfontosabb része a fűszőnyeggel borított pázsit volt, ma már ezt felváltják a zöldségágyások és a gyümölcsfák. Azonban, ha nincs lehetősége a termesztésre, még mindig választhatja a hazai zöldségek és gyümölcsök tömkelegét, melyek megtalálhatók az Aldi akciós újság lapozható és a Tesco akciós újság lapozható változatainak hasábjain.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.