Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A robotporszívókhoz vannak applikációk is, így kell őket beüzemelni

| 2022. 12. 15. | 15:13:00
XXX
A robotporszívókhoz vannak applikációk is, így kell őket beüzemelni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A porszívó robotok lényege, hogy ha a lakásban szabad utat biztosítunk a számukra, akkor önállóan képesek tájékozódni, elvégzik a feladatukat a nélkül, hogy irányítani kellene őket. Ha végeztek a teendőjükkel, akkor pedig visszatérnek a dokkolóállomásra, és fel is töltik magukat.

Mire jó akkor a porszívó robotokhoz tartozó applikáció?

Az iRobot Home alkalmazás használatával több különféle beállítást is tudunk eszközölni. Hogy pontosan milyeneket, az függ attól, hogy milyen porszívó robottal rendelkezünk.

Az ifitt használatához meg kell nyitni a honlapot, majd végre kell hajtani a regisztrációt. Ezután letölthető az app az okostelefonra, majd be is lehet lépni a korábban létrehozott fiókba. Ezt követően ki is lehet választani a megfelelő appletet. Az iRobot Home regisztrációs adatok segítségével lehet belépni az appletbe.

Így igénybe vehetünk olyan funkciókat, mint amelyik például megállítja a takarítást, ha a telefonunk megcsörren. Egy másik applet azt a célt szolgálja, hogy a robotporszívó automatikusan kezdje meg a takarítást, ha a lakástól bizonyos távolságra kerülünk.

Így kell telepíteni az iRobot Home alkalmazást

Az iRobot porszívó robotot okostelefon segítségével wifi-hálózathoz lehet csatlakoztatni. Így automatikusan lehet frissíteni a robot szoftverét. Ezenfelül további előny, hogy az eszközt akkor is fogjuk tudni kezelni, ha nem is vagyunk épp otthon.

Persze akkor is jó szolgálatot tud tenni egy robotporszívó, ha nincs wifi a lakásban. Ilyenkor manuálisan kell elindítani, viszont nem fog kapni frissítéseket a szoftvere. Az időzített indítást sajnos ebben az esetben nem lesz lehetőségünk aktiválni.

Ha viszont van elérhető wifi, akkor érdemes kihasználni az előnyeit. Először le kell tölteni az iRobot Home App-ot, amit modern iOS alapú és androidos készülékekre egyaránt lehet telepíteni. Jó, ha a robot töltőállomása a fal mellett van, és nincs a közelben akadály, valamint a szoba adott részében jó a wifi- lefedettség.

Ezt követően aktiválni kell a porszívó robot aksiját, majd ha van, akkor ki kell venni a robot portartályában lévő védőpapírt. Ezután a robotot a dokkolóra kell tenni, és megkezdődik az akkumulátorának a töltése. Ha az ikon narancssárga színnel villog, akkor a folyamat épp zajlik, ha pedig befejeződött, zöld színű lámpa fogja azt jelezni.

Így lehet kapcsolódni a robothoz

Ha a fenti lépéseket betartottuk, akkor fogunk tudni kapcsolódni a robothoz az alkalmazáson keresztül. El kell indítani az applikációt, majd követni kell a megjelenő utasításokat, amelyek világosak és egyértelműek. Az egyik lépés során akár egyedi nevet is tudunk adni a robotporszívónak.

A wifi-hálózat jelszavára szükség lesz, mint ahogyan angolnyelv-tudásra is. Túl bonyolult kérdések nincsenek, így egy alapfokú angolnyelv-ismeret tökéletesen elég a beállítások végrehajtásához. Ezt követően a Roomba minden funkcióját ki tudjuk majd használni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!