Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A falak is megérdemlik a törődést

| 2022. 12. 15. | 15:20:00
XXX
A falak is megérdemlik a törődést
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan tekintetnek úgy a lakásfelújításra, mint egy szükséges rosszra, amit rendszeres időközönként illik megejteni, már csak a tisztaság miatt is. 

Ezeknek az embereknek talán eszükbe sem jut, hogy a felújítás bőven többről is szólhat, hiszen a kiválasztott színek és anyagok adják majd meg az otthon hangulatát.

Ha nem szeretnénk ezt a tábort erősíteni, akkor bizony a falainkra is érdemes lesz eztán másként tekinteni. Hisz nem csupán annyi vele a teendő, hogy tiszta legyen, hanem még szépnek és beszédesnek kell lennie. Hogy hogyan lehet ezt elérni? Ennek jártunk ma utána.

Legyen minden helyiségnek karaktere!

A silány és monoton a fal a múlté, ugyanis a Rasch német tapéták már 1861 óta segítenek abban, hogy az otthonunk falai karakteresek és élettel teliek legyenek. 

A német cég már több mint 150 éve gyártja a fantasztikusabbnál fantasztikusabb tapétakölteményeket, természetesen a méltán híres német minőségben. Ezért aztán ha úgy döntünk, hogy az ő termékeik közül választunk, akkor bár meglehet, hogy kicsit mélyebbre kell nyúlni a pénztárcánkba, sejthetjük, hogy nem egy-két évre vásárolunk. Hiszen kiváló alapanyagainak hála, ezek a darabok akár még moshatóak is, illetve a minőségnek köszönhetően nem is szorulnak majd olyan gyakran cserére, mint hagyományos társaik.

Hogy jobban átlátható legyen a választék, a gyártók kollekciókba szedték a kínálatukat, amelyek egészen beszédes nevekkel utalnak arra, mire számíthat a vásárló. Szerencsére valóban annyira sokszínű a paletta, hogy tényleg mindenki megtalálhatja a számítását.

Minden stílushoz meglesz a megfelelő tapéta

A teljesség igénye nélkül próbáljuk bemutatni a Rasch német tapéták választékát, de hely szűke miatt valójában csak a jéghegy csúcsát tudjuk megkapargatni.

A minimalista vagy loft stílusú otthonok a Bauhaus vagy a Brick Lane darabjai között lelnek tökéletes tapétára, de aki a természetet szeretné becsempészni az otthonába az a Kerala vagy a Highlands növénylenyomatos tekercseit válassza.

A romantika szerelmesei is jellegzetes falakat varázsolhatnak maguknak a Freundin termékeivel, hogy otthonuk híven tükrözze személyiségüket.

Akadnak igazi kuriózumok is, így a japán mintákat ötvöző Kimono kollekció is ilyen, de a kamaszok akár a Rocknrolle mintái közül is válogathatnak, hogy minél vagányabb kuckót rendezzenek be maguknak.

Láthatjuk hát, hogy senki sem marad lenyűgöző tapéta nélkül, már csak válogatni kell!

Törekedjünk a harmóniára!

Ezt talán mondani sem kell, hiszen ki az, aki olyan otthonban szeretne élni, ahol csak úgy össze vannak hányva-vetve a bútorok, a színek, a stílusok. Ugyanakkor nagyon nehéz olyan összhatást elérni, amely tényleg harmóniát sugároz, ezért mindenképpen javasoljuk a gondos és alapos tervezést, sőt némi lakberendezési tudás sem jöhet rosszul a tapéták válogatása során. 

Ám ha rászánjuk a kellő időt és energiát, akkor olyan otthont teremthetünk majd magunknak, ami rólunk mesél, és ahova öröm lesz hazatérni, de nehéz lesz reggelente otthagyni, vagyis igazi meghitt fészket tudunk rakni magunknak. Jól hangzik, igaz? Tapétaválogatásra fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.