Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szlovénia csodálatos téli szabadidős lehetőségekkel vár!

| 2022. 11. 10. | 11:37:00
Íme, néhány programlehetőség a hűvösebb napokra.
Szlovénia csodálatos téli szabadidős lehetőségekkel vár!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Talán kevésbé épült be a köztudatba, de Magyarország nyugati szomszédja csodálatos dombos tájakkal, romantikus városokkal, finom borokkal és meleg termálvizes kényeztetéssel várja az ide látogatókat.

Magyarország nyugati szomszédja Szlovénia, az M7-es autópályán közelíthető meg a legkönnyebben. Budapesttől számított 2 órás vezetéssel, már egy szép, dombos területen járhatunk. A nimda.hu szerint Szlovénia semmilyen koronavírus korlátozással nem rendelkezik – Magyarországgal ellentétben – minden hotel és étterem nyitva van. Minden adott egy csodálatos hegyvidéki kiránduláshoz.

Sétálgassunk a hegyek között

Szlovénia harmadát hegyvidéki területek alkotják. Északi irányból a Júliai és a Savinja Alpok vonulatai nyúlnak át az osztrák határon. Kétségkívül, Szlovénia egyik legszebb területe a Júliai Alpok keleti oldala, a Bledi tó és annak környéke. Külön érdekesség, a Bledi tó tektonikus lemezmozgások következtében, az olvadó Bohinji gleccser édesvízéből alakult ki. Csupán egyetlen szikla állt útjába, mely most a Mária Mennybemenetele templomnak ad otthont.

Bled szigetecskét kis fa hajókkal tudjuk megközelíteni. A hajókázás a program könnyebbik része, ugyanis ha megérkezünk, 99 lépcsőn kell felmászni, mire felérkezünk a templomhoz. A Bledi tó 6 kilométer hosszú. Amíg itt vagyunk, akár minden reggel körbe is futhatjuk. Bled szexepilje, hogy sokszor még kellemes langyos idő van a tó partján, de a Júliai Alpok csúcsai már havasok.

Áztassuk ki magunkat a forró termálvízben

Szlovéniában az külön érdekesség, hogy hatalmas hegyi vannak és mind e mellett termálvízzel is rendelkezik. Itt Bleden is van termálvizes wellness hotel. Bleden a legnagyobb termálvizes komplexumot a Hotel Riklinél találjuk. Ha a Rikliben van a szállásunk, a wellness komplexumot ingyenesen használhatjuk, ha nem, akkor belépőjegyet kell váltanunk.

Ha szeretünk síelni és mellette kiáztatnánk magunkat, a Rogla sícentrumot keressük fel. Itt jó 1500 méteres magasságban, haladó pályákon síelhetünk, este pedig termálvízben pihentethetjük az ízületeinket. A magyar határ közelében számos termálvizes üdülőváros található, mint Ptuj vagy Radenci.

Végül kóstoljuk meg a szlovén borokat

Ha igazán kényeztetni szeretnénk magunkat, Maribor-Ptuj környékén érdemes szállást foglalni. Mindkét városnak van termálvizes fürdője, s ez terület egy kiváló borvidék. A helyi bor különlegesség a mentolos, citrusos illatú Sauvignon Blanc. Alig akad olyan vendég, aki ellen tudna állni ennek a különös bornak. Ha valaki a hagyományosabb borokat kedveli, nekik a Risling és a Pinot Gris fajtákat javasoljuk, az édesebb szájú vendégek pedig a Traninitől lazulhatnak el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.