Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öntapadós tapéta: stílusos enteriőr néhány mozdulattal!

| 2022. 09. 21. | 10:39:00
Frissítse fel otthonát!
Öntapadós tapéta: stílusos enteriőr néhány mozdulattal!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor szeretnénk felfrissíteni otthonunk enteriőrjét, előbb-utóbb mindenképp szembejön velünk az egyes helyiségek falfelületeinek díszítése is. Egy új dizájn vagy színárnyalat, esetleg a szokásostól eltérű textúra alapjaiban változtathatja meg a szoba megjelenését. A szoba újra festésével csak bizonyos mértékig engedhetjük szabadjára kreativitásunkat – szerencsére azonban napjainkban számos egyéb lehetőségünk is van a nappali vagy a háló falainak kidekorálására.

Az öntapadós tapéták használatának előnyei

A hagyományos faldíszítések nagy részének kivitelezése igen nagy macerával tud járni, ráadásul roppant időigényes lehet – gondoljunk csak a festésre vagy mondjuk a csempézésre. A PVC öntapadós fali tapéták egyik legnagyobb előnye, hogy percek alatt telepíthető a kívánt helyre előzetes szaktudás nélkül. Legyen szó egyenes vagy görbülő falrészekről, mindenhol megfelelő tapadást biztosítanak.

A könnyű alkalmazhatóságuk mellett az öntapadós tapéták azért is ennyire népszerűek, mert számtalan változatban elérhetők. A megtévesztésig képesek utánozni a különféle felülettípusokat, legyen szó faerezetről, betonburkolatról, valódi bőrről vagy kárpitmintáról, a lehetőségeink száma végtelen! Tipp: az ANRO webáruház öntapadós tapéta kínálata több, mint 200 fajta terméket tartalmaz, amelyekből biztosan megtaláljuk a céljainknak leginkább megfelelőt.

Milyen öntapadós tapétákkal találkozhatunk?

Ami az öntapadós tapéták felhasználását illeti, két fő típusra tudjuk őket osztani: az egyik a falra és bútorra ragasztható, a másik az üvegfelületekre telepíthető változatok. Előbbiek a hagyományos tapétákhoz hasonlító díszítéssel vannak ellátva, de természetesen a már említett felületutánzó vagy egyszínű, matt termékekkel is találkozhatunk. Az üvegre szerelhető öntapadós tapéták esetében az alapréteg egy átlátszó vagy áttetsző felület, amelyre valamilyen minta is felkerülhet. Ezek nem pusztán dekorációként szolgálhatnak – a használatukkal remek belátásvédelmet és térelválasztást is biztosíthatunk.

Hogyan ragasszuk fel az öntapadós tapétát helyesen?

Az öntapadós tapéták felhelyezését illetően a legfontosabb a gondos előkészület. Telepítésük előtt alaposan tisztítsuk meg a felületet a portól, zsírtól és egyéb szennyeződésektől, majd pontosan mérjük le, hogy mekkora darabra lesz majd szükségünk. Miután ollóval kivágtuk a megfelelő méretet – érdemes egy kis ráhagyással számolni a végeken -, ragasszuk fel a tapétát a falra, a maradékot pedig egy sniccerrel távolítsuk el. Hullámos felület esetén érdemes felhelyezés előtt egy hajszárítóval felmelegíteni a tapétát.

Ha esetleg légbuborékos lenne a végeredmény, aggodalomra semmi ok: egy kicsit válasszuk fel öntapadós tapétánk szélét és egy műanyag simítókéssel kifelé haladva simítsuk ki a tapétát. Amennyiben ez nem segít, egy tűvel lyukasszuk ki a buborékot, majd préseljük ki alóla a levegőt. Ha még így sem sikerül megfelelően kivitelezni a műveletet, csak szedjük le a falról a terméket és próbálkozzunk újra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés