Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kriptomat megszerezte az ISO megfelelőségi menedzsment és a megvesztegetés-ellenes tanúsítványt

| 2022. 09. 07. | 16:18:00
Az észtországi székhelyű kriptovaluta platform a világon elsőként kapott elismerést ezeken a kritikus területeken a legjobb eljárások alkalmazásáért, így összesen négyre nőtt az ISO tanúsítványainak száma.
A Kriptomat megszerezte az ISO megfelelőségi menedzsment és a megvesztegetés-ellenes tanúsítványt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

TALLINN, ÉSZTORSZÁG – A FintechX OÜ megszerezte az ISO 37301 megfelelőségi menedzsment tanúsítványt és az ISO 37001 megvesztegetés-ellenes menedzsment tanúsítványt az általa működtetett Kriptomat kriptovaluta platform számára.

A Kriptomat az első olyan kriptovaluta tőzsde, amely ISO-tanúsítványt szerzett ezen a két kulcsfontosságú területen.

„A Kriptomat elkötelezett a legjobb eljárások alkalmazása és a folyamatos fejlesztés kultúrája mellett” – nyilatkozta Dejan Davidović, az üzemeltetési és integritási igazgató. „Az új tanúsítványok igazolják elkötelezettségünket amellett, hogy megbízható platformként szolgáljunk egy olyan iparágban, amely túl gyakran kerül be a csalásokról és kétes eljárásokról szóló rémhírterjesztő szalagcímekbe. És e tanúsítványok magas standardot állítanak fel azon kriptoplatformok számára, amelyek tartani akarják a lépést.”

Az új tanúsítványok megerősítik a FintechX vezető pozícióját a jó szabványok felállításában a kripto-, a Web3- és a fintech iparágakban. A Kriptomat korábban megszerezte az ISO 9001 tanúsítványt a minőségi menedzsmentjével, 2020-ban pedig Európa első olyan kriptoplatformja lett, amely megszerezte az ISO 27001 tanúsítványt az információbiztonság menedzsmentjével.

A szervezetek és a magánszemélyek olyan vállalatokkal akarnak együttműködni, amelyekben megbízhatnak — jegyezte meg Howard Shaw, aki a 37301-es szabványt kidolgozó ISO műszaki bizottság elnöke volt. „A bizalom egy olyan vállalati kultúrára épül, ahol az a cél, hogy helyesen cselekedjünk, ahol minden alkalmazott hozzájárul ehhez, mert megérti ennek fontosságát, és hisz benne” - mondta. „Ennek központi eleme a jó vezetés és az egyértelmű értékrend, és ezeknek fentről kell fakadniuk.”

„Minden általunk alkalmazott ISO-szabvány egy olyan stratégiai vezetési döntés eredménye, amely a kulcsfontosságú területek fokozatos kezelésével fenntartható üzletet épít fel” – mondta Irena Dimitrič, a FintechX jogi igazgatója, aki a szabványok bevezetését irányította. „Először is egy ISO információbiztonsági menedzsment rendszer bevezetésével gondoskodtunk arról, hogy vállalatunk tükrözze a biztonságos és megbízható környezet iránti elkötelezettségünket. Másodszor, 2021-ben a vásárlók iránti odaadó elkötelezettségünket egy ISO minőségi menedzsment tanúsítvánnyal emeltük a következő szintre. Idén az összes Észtországi szabályozási változás és új AML-szabályozás közepette példát akartunk mutatni azzal, hogy nyilvánosan kommunikáltuk elkötelezettségünket a szabályozásoknak való megfelelés és a vesztegetésmentes mentes környezet mellett."

A Kriptomat tanúsítványához vezető külső ellenőrzést a szlovén Bureau Veritas végezte, amely világvezető a tesztelési, vizsgálati és tanúsítási szolgáltatások terén.

Az ISO tanúsítványról

A globális kiterjedésű Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) több mint 160 ország nemzeti szabványügyi testületeiből áll. A nemzetközi-, kormányzati- és nem kormányzati szervezetek együttműködnek az ISO-val a tudás és a tapasztalat megosztása, valamint a piacon alkalmazott legjobb eljárások megosztása érdekében, amelyeket aztán az ISO-szabványokban rögzítenek.

Az ISO elismerés nem egy pillanatnyi értékelésen alapul, amely azt mutatja, hogy egy szervezet egy adott pillanatban teljesítette a minősítési követelményeket. Ehelyett a tanúsítványokat olyan szervezeteknek ítélik oda, amelyek olyan eljárásokat és irányelveket alakítanak ki, amelyek biztosítják, hogy az üzleti folyamatokat hosszú távon menedzseljék, kiértékeljék és javítsák. A Kriptomat négy ISO tanúsítványa az üzleti folyamatok dokumentálása, rendszeres felülvizsgálata és frissítése iránti elkötelezettséget tükrözi, hogy megfeleljenek a változó körülményeknek és a folyamatosan növekvő belső elvárásoknak.

A Kriptomatról

A 2018-ban alapított Kriptomat Európa legegyszerűbb platformjának bevezetésével forradalmasította a a kriptovaluták világát. A Kriptomat annyira egyszerűvé teszi a digitális pénzügyeket, hogy bárki bárhol hozzáférhet a szabadsághoz, a méltányossághoz és a kiteljesedéshez, amit a kripto képvisel. Európa-szerte több százezer ügyfél bízik a Kriptomatban azáltal, hogy a platformon építi és kezeli kriptoportfólióját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés