Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért kedvelik annyira a megbízható márkák napelemeit?

| 2022. 08. 10. | 16:20:00
XXX
Miért kedvelik annyira a megbízható márkák napelemeit?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint minden más, a napelemek is jelentős fejlesztéseken, változásokon mentek keresztül a kezdetekhez képest.

Mára a Hyundai napelemeket tekintjük az egyik legmodernebb eszközöknek arra a célra, hogy a napenergiát felhasználhassuk a háztartásunkban.

Nem mindig volt ilyen tudatos az ember

Az ipari forradalom óta mondhatni, hogy a fosszilis energiahordozók látták el a lakosságot az ipari és háztartási eszközök működtetéséhez szükséges energiával. Bár nem kevés időbe tellett, de az emberiség belátta, hogy ez hosszú távon nem fenntartható, ezért megjelentek a megújuló energiaforrásokat felhasználó berendezések is. Az évek alatt ezek is számtalan változáson mentek keresztül, és a kezdeti gyér energiahatékonyságot mára felváltották a korszerű termékek. A Wagner Solar Hungária Hyundai napelemei nagyszerű példát állítanak ennek az állításnak.

A kezdeti polykristályos modellekkel ellentétben ez a monokristályos szerkezet rendkívül hatékonynak bizonyul az egyéb napelemek mellett, így a napból érkező energia kihasználása is maximalizálható.

Ejtsünk szót a technológiáról!

Ahhoz, hogy megértsük a fent említett technológia érdemeit, egy kicsit át kell tekintenünk, hogy mikkel találkozhatunk a piacon. Egy alapmodell, a standard monokristályos napelem esetében a felépítés a következőképpen alakul: 60 darab nyolcszögletű cella alkot 3 sztringet, azaz három részre osztva helyezkednek el. Noha a három rész egymástól függetlenül termel, ha keresztben a három szakaszt érintő árnyék vetül egy részükre, a termelés leáll. Amellett, hogy ebből a szempontból igen kérdéses a hatékonysága, a teljesítménye is 320 W-ban maximalizálódik.

Az osztott cellás napelem már 415 W teljesítményre képes, és a cellákat 2x3 sztringbe kötve helyezik el rajta, így 6 különálló cellasort kapunk. Ha ennél a modellnél az alsó sort kitakarjuk az előző példához hasonlóan, a felső sor még mindig gondtalanul képes termelni. 

A Hyundai napelem titka

A zsindely technológiánál a darabokat soronként kötik össze, így ha a legalsó sorra árnyék vetül, a panel többi része gondtalanul működik tovább. A Hyundai napelemeket is ezek közé a panelek közé soroljuk, mint a technológia élenjárója, hiszen a zsindelyes technológiát ők alkották meg. Megbízhatóságának zálogaként a megszokott 10-15 éves garancia helyett a gyártó 25 évet garantál minden zsindely technológiás napelem esetében. 

Ezek a napelemek nemcsak hatékony működésükkel vívták ki az emberek elismerését, hanem rendkívül időtállónak is bizonyultak. Korrózióálló tulajdonságuk lévén a szélsőséges környezeti hatásoknak is ellenállnak, így esztétikai szempontból is abszolút megfelelnek a követelményeknek. A napelemek amellett, hogy képesek feldobni a ház küllemét és energiát termelnek, olyan megújuló forrást használnak fel, amely hosszú távon biztosítja a fenntarthatóságot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.